Udarne vijesti

Kako da roštiljate poput pravog profesionalca? Ovo je nekoliko jednostavnih savjeta

Prvi maj mnogima je, a naročito mlađima, prepoznatljiv kao praznik dobrog roštilja i druženja, zbog čega ga mnogi i jedva čekaju. Za one koji su i današnji dan odlučili iskoristiti tako, donosimo nekoliko savjeta kako da vam svi pozavide na roštiljskim sposobnostima.

Ponekad je za dobro meso s roštilja potrebno puno više od rešetke i ulja, a za one kojima ne predstavlja problem da se malo više potrude spremili smo nekoliko vrijednih savjeta. Evo i koji su:

Koristite drvo i drveni ugalj

Za dobru vatru najbolje je koristiti meskit drveni ugalj, dok je za okus najbolji bijeli hrast. Ne ustručavajte se da isprobate različita drva kako biste pronašli okus koji vam se najviše sviđa. Može to biti i drvo jabuke, trešnje ili čak šećerni javor, no ne štedite na uglju jer on je ključ dobrog roštilja.

Tajna je u sobnoj temperaturi i sušenju

Prije nego započnete sa roštiljanjem, preporučujuje se da bilo koje meso i povrće ostavite da poprimi sobnu temperaturu. Tako će isto biti ravnomjerno pečeno, sočno i ukusnije. Također, prije nego ga bacite na rešetku, meso dobro posušite papirnom salvetom. U protivnom ono će se kuhati, umjesto peći što je i cilj roštilja.

Roštiljajte na neizravnoj vatri

Ako koristite drveni ugalj ili drvnu sječku, nakon što ih zagrijete gurnite ih u stranu kako bi stvorili neizravnu toplinsku zonu. Možda ćevam trebati nešto duže za roštiljanje, no na ovaj način dobiti ćete meso koje nije pregoreno.

Klix

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Auto-putem do sada prošlo više od 320 hiljada vozila

Novom dionicom auto-puta, za prvih 18 dana avgusta, prošlo je 209.415 vozila, dok ukupan promet …