Medenica dijeli sobu sa jednom pritvorenicom, a ima još jedna zanimljivost

Bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica dijeli sobu Istražnog zatvora u Spužu sa za sada još jednom pritvorenicom i nije sama kako su to objavili pojedini mediji, saznaje nezvanično Pobjeda.

Kako nam je nezvanično saopšteno, Medenici je omogućeno da dijeli sobu sa ostalim pritvorenicama i pod stalnim je nadzorom zatvorskih policajaca.

Pobjeda je uputila pitanja UIKS-u ali je dobila uopšteni odgovor da je sve urađeno uz poštovanje propisa.

-Pritvorenica V.M. je smještena u skladu sa propisima – navodi se u odgovoru UIKS-a.

Iz ove uprave su se pozvali na Pravilnik o bližem načinu izdržavanja pritvora kojim je navedeno da ,,pritvorena lica se smještaju u jednokrevetne i višekrevetne prostorije, iz bezbjednosnih, zdravstvenih razloga ili ličnog zahtjeva pritvorenika, vodeći računa o poštovanju površinskog standarda, kao i o tome koje pritvoreno lice sa kim može boraviti u sobi“.

Na pitanje da li su skoro renovirali prostorije u kojima borave pritvorenice obzirom na nezvaničnu informaciju da se posebno pripremala soba u koju je smještena Medenica iz UIKS-a su kazali da ,,u cilju obezbjeđivanja što kvalitetnijih uslova boravka lica lišenih slobode, sobe u kojima se lica smještaju se redovno održavaju”.

Medenica je u srijedu poslije sedmodnevnog boravka u Kliničkom centru Crne Gore spovedena u Istražni zatvor u Spužu pošto joj je još 20. aprila određen pritvor do 30 dana zbog članstva u kriminalnoj organizaciji kojom je rukovodio njen sin Miloš Medenica. Nakon odluke sutkinje Suzane Mugoše da se osumnjičenoj odredi pritvor do 30 dana, Medenica je u Kliničkom centru pokušala sebi da prereže vrat.

Odluka o tome da li će Medenica boraviti u posebnoj prostoriji ili će dijeliti ćeliju sa drugim pritvorenicama donijeta je nakon razgovora sa psihologom.

Tužilaštvo je sumnjiči da je kao član kriminalne organizacije koju je oformio njen sin Miloš Medenica nezakonito uticala na donošenje dvje odluke u revizijskom postupku pred Vrhovnim sudom.

Medenica je uhapšena proteklog ponedjeljka na Aerodromu u Golubovcima, odakle je planirala da otputuje za Beograd.

Provjerite slična mjesta

Crna Gora u strahu od tužbe ruskog oligarha: Zaplijenili jahtu vrijednu 120 miliona eura, koja propada u Tivtu jer niko o njoj ne vodi računa

Da Crna Gora može biti u ozbiljnom problemu zbog zamrzavanja ruske imovine, najbolje ilustruje primjer …