Rodić: Kad su nezakonito dijeljeni stanovi niko od sudija nije progovorio

Advokat Zoran Rodić gostujući u emisiji „Slobodna zona“ sa Draženom Živkovićem kazao je da je zbog kompleksnosti teško komentarisati situaciju u pravosuđu.

„U Tužilaštvu Crne Gore ima negdje 110-120 tužilaca. U sudstvu, 250 sudija, plus minus. Cjelokupna javnost je upoznata sa nezakonitom dodjelom stanova ili u slučaju predsjednice Vrhovnog suda, trostrukom dodjelom nekog vida takve pomoći. Interesantno je da od tolikog broja sudija i tužilaca niko nije progovorio. U tim slučajevima je ćutanje u pitanju. Niko se ne buni. Po Zakonu i Ustavu svi su oni jednaki. Vrhovni državni tužilac je prvi među jednakima. Isti je slučaj i sa predsjednikom Vrhovnog suda. On bi prvi trebao svojim ponašanjem da daje primjer. Sa te lične strane smo ipak imali neprimjereno ponašanje. Interesantno je da 250 ljudi u sudu npr. na tu temu ćuti.“, kazao je on.

Rodić naglašava da je svima jasno ali da ćute i da oni ipak najbolje znaju kakvo je stanje u njihovoj kući.

Na pitanje voditelja kako komentariše slučaj privođenja Vesne Medenice, Rodić kaže da je pozitivno iznanđen.

„To je žena koja je imala moć. Ta reakcija novog Specijalnog državnog tužioca je nešto novo u crnogorskom društvu. To šalje poruku da je Zakon isti za sve. Građane je do sad boljela selektivna pravda. Kroz određena ponašanja to je postalo toliko vidljivo da je za prijatelje moglo sve a za neprijatelje je sve bilo primjenljivo. U ovom slučaju, kad pominjete bivšu predsjednicu promiče i činjenica da je prvi takav slučaj u svojoj kući SDT isto otvorio protiv svog kolege zbog nekog uklanjanja zapisnika iz spisa predmeta. To je tužioc iz Kotora. Time Glavni specijalni tužilac principijelno radi i ide „ni po babu ni po stričevima“. On šalje poruku građanima da nema razlike.“, kazao je Rodić.

Borba

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …