Crna Gora zabranila „Russia Today“ i „Sputnjik“

Agencija za elektronske medije uvela je zabranu bilo kojeg sadržaja ruskih medijskih kuća ,,Russia Today“ (RT) i ,,Sputnjik“, kazala je za Gradski portal rukovoditeljka Službe za odnose sa javnošću i opšte poslove Elvira Ceković.

Savjet te institucije donio je takvu odluku na osnovu zaključka Vlade o uvođenju takozvanih međunarodnih restriktivnih mjera utvrđenih odlukama Savjeta Evropske unije, sa sjednice koja je održana 8. aprila.

Zvanična odluka objavljena je tek 14. aprila u Službenom listu, nakon čega su državne institucije i agencije trebalo da počnu s primjenom sankcija prema Ruskoj Federaciji, kompanijama i pojedincima iz te države.

Kada je riječ o televizijskom sadržaju, propisana je zabrana emitovanja ili omogućavanja, olakšavanja ili drugih doprinosa emitovanju bilo kojeg sadržaja ,,Russia Today“ kao i za ,,Sputnjik“.

To uključuje prenos ili distribuciju putem bilo kojeg sredstva, kao što su kabl, satelit, IPTV, internetske usluge, platforme ili aplikacije za razmjenu video sadržaja na internetu – nezavisno od toga jesu li nove ili prethodno instalirane – pojasnili su iz AEM-a.

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …