Podgorica uvodi revolucionarno rješenje: “Oko sokolovo” će kontrolisati parkiranje

Gradsko preduzeće Parking servis d.o.o. Podgorica završilo je radove na adaptaciji garaže u Ulici Novaka Miloševa, čime je i ovaj objekat u strogom centru grada u potpunosti osavremenjen i nudi bolji kvalitet usluge kajnjim korisnicima.

Kao što je ranije najavljeno, na tragu procesa digitalizacije poslovanja Parking servisa i promocije ideje Podgorica smart city, Parking servis je raspisao tender za nabavku sistema automatske kontrole vozila na opštim parkiralištima – “Oko sokolovo”. Ovaj projekat podrazumijeva nabavku električnog vozila, uspostavljanje informatičke platforme za unapređenje rada službe za kontrolu i naplatu parkiranja i održavanje softvera i zakup web prostora. Osnovni cilj predmetne nabavke je ubrzanje procesa rada, prvenstveno u segmentu naplate i terenskog djelovanja kontrole parkiranja uvođenjem novih tehnologija koje ubrzavaju evidenciju parkiranih vozila povećavaju efikasnost rada.

Takođe nabavkom vozila na električni pogon zaokružuje se prethodno započeti process podizanja energetske efikasnosti rada Parking servisa kroz instalaciju stanice za punjenje električnih vozila i skorijim postavljanjem solarnih panela za rad iste u garaži u Ulici arhitekte Milana Popovića.

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …