Udarne vijesti

Blažo Đukanović planira da gradi rizort u Kolašinu

Sin predsjednika države Blažo Đukanović nedavno je osnovao još jednu firmu, BB invest grup, sa kojom planira da se oproba u građevinskom biznisu, pokazuju podaci iz Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS). Đukanović je firmu osnovao sa partnerom Ivanom Burzanovićem, sa kojim je suvlasnik u još dvije firme – BB solar i BB hidro.

Podaci CRPS-a pokazuju da su Đukanović i Burzanović firmu BB invest grup osnovali 17. januara sa kapitalom od jednog eura za izgradnju stambenih i nestambenih zgrada. Adresa ove firme je istao kao i za BB solar i BB hidro koje su osnovane 2011. i 2014. godine. Djelatnost BB solara je postavljanje elektro-instalacija, dok BB hidro proizvodi električnu energiju iz mHE Bistrica Lipovska u Kolašinu.

Upravo u tom gradu na sjeveru, mlađi Đukanović planira da gradi sa novom firmom. Ministarstvu ekologije, planiranja i urbanizma su polovinom marta poslali zahtjev za davanje saglasnosti glavnog državnog arhitekte na idejno rješenje arhitektonskog projekta zgrade bruto građevinske površine 3.000 kvadrata i više, hotela, odnosno turističkog naselja sa četiri ili pet zvjezdica i turističkog rizorta, trga, skvera, šetališta ili gradskog parka. Đukanović to planira da gradi u KO Kolašin u zahvatu DUP-a “Centar” Kolašin. U toj katastarskoj opštini firma BB invest grup je kupila šest katastarskih parcela od porodice Šćepanović, potvrđuju podaci Uprave za nekretnine. Ukupna površina tih parcela je preko 3.300 kvadrata. U katastru nije navedeno po kojoj cijeni je firma Blaža Đukanovića kupila šest parcela. Na parcelama je stavljena zabrana otuđenja na osnovu ugovora o kupoprodaji i ugovora o izgradnji koje su Šćepanovići potpisali sa BB invest grupom.

Osim ove tri firme sa Burzanovićem, Blažo je vlasnik i Kapital investa, firme koju mu je otac Milo Đukanović, predsjednik države i DPS-a prepisao prije nekoliko godina. Takođe, u firmi Kodio ima 39 odsto udjela.

Dan

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Bivše direktore IRF-a terete za falsifikovanje ugovora

Optužnica protiv bivšeg rukovodstva Investiciono-razvojnog fonda Zorana Vukčevića, Zorana Vujovića i Branislava Jankovića, koje Specijalno …