Udarne vijesti

Reagovanje povodom saopštenja Demokratske partije socijalista


Baš kada smo pomislili da su stari koalicioni partneri, prethodnih dana zamijenili DPS u prozivanju CEDIS – a, a vjerovatno pod pritiskom zbog raskrinkavanja brojih manipulacija iz perioda nihovog “upravljanja”, DPS se odlučio da se priključi manipulatorskom pokretu, sa ciljem nanošenja štete imidžu CEDIS-a. Na njihovu žalost, sada možemo slobodno reći da CEDIS 2021. godinu nije završio sa gubitkom i pored nezapamćeno teških okolnosti usled međunarodnog skoka cijene energenata, ali i brojnih opstrukcija, upravo onih koji redovno obavještavaju DPS o svim dešavanjima u CEDIS-u. Upravo “oni”, o kojima ova parija brine, a koji su navodno “stradali zbog revanšizma” su u najvećoj mjeri i doprinijeli brojnim problemima i finansijskim gubicima vidljivim tokom 2021, a koji su zahvaljujući blagovremenoj intervenciji Vlade i EPCG, na svu sreću, uspješno prevaziđeni. Dakle, upravo “oni” propustili su da u novembru 2020. godine nabave električnu energiju za pokrivanje gubitaka u sistemu za 2021. godinu, što je bila ustaljena praksa prethodnih godina i na taj način nanijeli značajnu finansijsku štetu kompaniji. Međutim ni to nije bilo dovoljno, već su u arpilu 2021. godine predložili novom Odboru direktora da kompanija električnu energiju nabavi samo za naredni mjesec i da nastavi da je nabavlja mjesečno, zbog poremećaja na tražištu koji su već tada bili evidentni. Toliko o njihovoj stručnosti i dobrim namjerama.
Najtragičnije u saopštenju DPS-a je to što se baš oni usuđuju da nekoga kritikuju zbog partijskog zapošljavanja, iako su u tome bili nedostižni stručnjaci, pa i kada je CEDIS u pitanju. Saopštenje potvrđuje da i dalje ne mogu da se oslobode starih navika, odnosno pravljenja nezakonitih evidencija o partijskoj pripadnosti u državnim kompanijama, ali i svuda gdje im je to bilo neophodno za njihovu prljavu izbornu mašineriju. Razumijemo revoltiranost DPS-a, jer ne mogu i dalje manipulisati sa cifrom od 10 miliona eura gubitka i koristiti je za svoj partijski marketing, ali i uznemirenost zbog spoznaje da više nikada neće upravljati CEDIS-om i partijski zapošljavati, namještati tendere i na taj način njih isisavati novac za svoje prljave poslove. To su zaista ozbiljni gubici, ali ne za CEDIS nego za DPS. Pozivamo ih da nastave da detaljno prate poslovanje CEDIS-a, jer će prema procjenama, uprkos brojnim problemima na globalnom nivou, a koji su posledica skoka cijena, ne samo energenata već i elektromaterijala i opreme neophodnih za funkcionisanje sistema, 2022. biti uspješna poslovna godina. Dok oni prate, pred nama je godina u kojoj će biti pokrenute višemilionske investicije, godina u kojoj ćemo nastaviti da rješavamo probleme naših korisnika i građana Crne Gore koji su najbolji svjedoci naše posvećenosti i efikasnosti.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Bivše direktore IRF-a terete za falsifikovanje ugovora

Optužnica protiv bivšeg rukovodstva Investiciono-razvojnog fonda Zorana Vukčevića, Zorana Vujovića i Branislava Jankovića, koje Specijalno …