Bura u Zavodu: Četiri kandidata za direktora, Perčobić najbolje ocijenjen

Uprava za kadrove sprovela je provjeru kompetencija, znanja i sposobnosti prijavljenih na konkursu za izbor direktora Zavoda za zapošljavanje i utvrdila listu sa četiri najbolje rangirana, uprkos prigovoru većine učesnika konkursa na sastav komisije za ispitivanje i kršenje odredbi Zakona o državnim službenicima i namještenicima.

Upravnom odoru Zavoda za zapošljavanje je dostavljena lista sa četiri prvorangirana kandidata – na kojoj je najbolje ocijenjen David Perčobić, drugoplasirani Goran Bubanja, dok treće mjesto dijele kandidati Svetlana Krgović i Goran Folić, dosadašnji vršilac dužnosti direktora koji je kadar Demokratske Crne Gore.

Prema saznanjima Pobjede, većina učesnika konkursa uložila je prigovor na sastav Komisije, neposredno prije provjere kompetencija tražili izuzeće članice Komisije Hadži Vesne Vujošević, koja je predsjednica Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje, izražavajući sumnju da se zaobilaženjem propisa u sastavu komisije pokušava uticati na konačan izbor direktora Zavoda.

Uprava nije odlučivala o prigovoru uz konstataciju da će o tome odlučiti i da se provjera kompetencija, znanja i sposobnosti kandidata mora održati.

Imenovana članica Komisije Hadži Vesna Vujošević, koja obavlja funkciju predsjednice Upravnog odbora Zavoda, stalno je zaposlena u Zavodu na radnom mjestu samostalne savjetnice I.

U prigovoru kandidata je navedeno da mjesto predsjednika Upravnog odbora Zavoda nije profesionalna funkcija, pa samim tim ne pripada kategoriji visoko rukovodnog kadra u smislu člana 58 Zakona o državnim službenicima i namještenicima.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …