U završnoj fazi velika investicija u centru Podgorice

Gradonačelnik dr Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je završne radove na rekonstrukciji jednog od najznačajnijih objekata kojim upravlja privredno društvo Parking servis, garažu u Ulici Novaka Miloševa.

„Realizacijom investicije od 210.000 eura, ovaj važan objekat u strogom centru grada uskoro dobija novi izgled. Biće u potpunosti osavremenjen, te će pružiti bolji kvalitet usluga krajnjim korisnicima“, kazao je Vuković i istakao da je ovo samo dio investicionog ciklusa koji je pokrenut s ciljem unapređenja stanja saobraćaja u mirovnju.

Podsjećamo, Glavni grad kreiranjem dodatnog parking prostora i izmjenom režima saobraćaja radi na rješavanju problema nepropisnog parkiranja u pojedinim djelovima grada, pa će za samo par mjeseci u Podgorici biti obezbijeđeno 500 novih parking mjesta.

„Baš kao što smo i najavili, nastojimo da obezbijedimo dodatna parking mjesta gdje god je to moguće, te danas možemo da konstatujemo da smo nakon par mjeseci uspjeli da u širem centru Podgorice obezbijedimo 250 novih parking mjesta, a zahvaljujući realizaciji dva važna projekta, izgradnji parking površina u dijelu grada ispod Ljubovića i na Zabjelu, uskoro ćemo imati priliku da građanima predamo na upotrebu još 250“, kazao je Vuković i najavio raspisivanje tendera za nabavku sistema „Oko sokolovo“ koji predstavlja automatizovanu kontorlu nepropisnog parkiranja vozila, a koji će u značajnoj mjeri doprinijeti unapređenju komunalnog reda u ovoj oblasti.

Direktor preduzeća Parking servis, Nusret Canović, kazao je da se realizacijom projekta rekonstrukcije graže u Ulici Novaka Miloševa stvaraju značajno bolji uslovi kako za korisnike usluga ovog privrednog društva, tako i za zapošljene. Do sada je završena ugradnja novih betonskih podloga, u toku su radovi na hidro i elektro instalacijama, urađena je nova fasada i sanirani unutrašnji zidovi, uveden je novi sistem naplate, nova signalizacija, a adaptira se i prostorija za zapošljene.

“Na ovaj način završava se jedan ciklus adaptacije garaža kojim rukovodi Parking servis. U prethodnom periodu obnovljene su garaže u Karađorđevoj ulici, Ulici Arhitekte Milana Popovića, kao i graža u tržnom centru Bazar”, kazao je Canović i istakao da će Parking servis i u narednom periodu nastaviti posvećeno da radi na unapređenju stanja saobraćaja u mirovanju.

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …