Crna Gora šestu godinu bez bijele flote, “Dubrovnik” na liniji Bar-Bari

Pomorsku liniju Bar – Bari i ove sezone će povezivati putnički brod “Dubrovnik” hrvatske kompanije “Jadrolinija”. Početak plovidbe feribota „Dubrovnik“ na liniji Bar-Bari načelno je dogovoren za 7 jun, potvrđeno je Primorskom portal u AD “Barska plovidba”.

Menadžment AD“Barska plovidba” je u preliminarnim dogovorima sa “Jadrolinijom” iz Rijeke čiji putnički brod će šestu godinu povezivati crnogorsku i italijansku obalu.

Liniju Bar –Bari će održavati Jadrolinijin feribot “Dubrovnik” koji, zahvaljujući svom kapacitetu i sadržajima kabinskog smještaja i restorana, putnicima nudi ugodno spajanje obala Jadrana.

Brod “Dubrovnik” je dugačak 122,06 metara, širok 18,82 metara a visok 12,55 metara sa gazom 4,83 metra. Kreće se brzinom 20 čvorova, a maksimalan kapacitet putnika mu je 1,3 hljade osoba. Kapacitet vozila iznosi 300 automobila. Brod ima 148 kabina sa ukupno 457 kreveta.

Tokom maja putnički brod“Dubrovnik” će biti na remontu. Prošle godine “Dubrovnik” je imao prvo putovanje 1.juna.

Podsjetimo, 3.decembra 2016. godine feribot “Sveti Stefan 2” vratio se sa posljednjeg putovanja na liniji Bar –Bari-Bar gdje je na gatu 5 bio usidren šest mjeseci. U maju 2017. “bijeli Svetac” je isplovio u tursko rezilište. Prodat je po cijeni od 265 USD po toni.
Brodska linija sa Italijom uspostavljena je 1965. Godine od kada je Crna Gora redovnom pomorskom linijom svih 12 mjeseci bila povezana sa Evropom.

Nakon 52 godine linije Bar –Bari-Bar Crna Gora, primorska i pomorska država, je ostala bez bijele flote.

Izvor: Primorski portal

Provjerite slična mjesta

Crna Gora u strahu od tužbe ruskog oligarha: Zaplijenili jahtu vrijednu 120 miliona eura, koja propada u Tivtu jer niko o njoj ne vodi računa

Da Crna Gora može biti u ozbiljnom problemu zbog zamrzavanja ruske imovine, najbolje ilustruje primjer …