Plenković predočio dokaze da je sovjetski dron koji je pao u Zagrebu bio naoružan

Hrvatski premijer Andrej Plenković sazvao je danas pres konferenciju na kojoj je najviše govora bilo o bespilotnoj letjelici koja je prošle sedmice pala u Zagrebačkom naselju Jarun.

Plenković je rekao da sutra u Zagreb stižu dva aviona F-16 iz SAD-a kao poruka sigurnosti i solidarnosti.

“Boravit će tu koji dan i dati potporu sigurnosti Hrvatske. To je dokaz da je RH u tijesnoj suradnji sa saveznicama”, izjavio je Plenković.

Plenković je pokazao fotografiju sa mjesta rušenja bespilotne letjelice rekavši da su to fragmenti eksploziva što potvrđuje da je letjelica, kako kaže, bila naoružana.

“Ta letjelica koja je pala, moramo otkalanjati konfuziju, bila je naoružana. To znamo sada, nije se znalo u četvrtak ili petak. Ovo su tragovi bombe i eksploziva, važno je da javnost to vidi radi ozbiljnosti situacije, dodao je Plenković.

Naglasio je da nadležne službe rade da vide o kojem se tačno tipu bombe radilo.

“Pokušavamo utvrditi zašto je ta letjelica došla u prostor, je li to pogreška, sabotaža ili namjera. Pored toga, velika je sreća da ovako ogromnom ozbiljnom incidentu nije došlo do žrtava, nitko nije ni ranjen, došlo je do pada letjelice u zemlju, a ne asfalt, to je pridonijelo tome da su tragovi eksplozije manji”, zaključio je hrvatski premijer.

Klix

Provjerite slična mjesta

Katnić pregledan u Kliničkom centru

Pritvoreni bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić sproveden je oko 13 časova iz Istražnog zatvora …