Udarne vijesti

Aman će otvoriti Sveti Stefan. Ima jedan uslov

Predstavnici budvanske kompanije Adriatic Properties saopštili su da će, nakon rješenja Privrednog suda, otvoriti Aman Sveti Stefan rizort za predstojeću sezonu ove godine.
Iz Adriatic properties-a su kazali da je Privredni sud u ponedjeljak donio rješenje kojim se potvrđuje ranija odluka o privremenoj mjeri u korist te kompanije, u odnosu na rizort Aman Sveti Stefan.

“Nakon ovog rješenja, Adriatic Properties sa zadovoljstvom objavljuje svoju namjeru da otvori Aman Sveti Stefan rizort za predstojeću sezonu”, navodi se u saopštenju.

Uslovi privremene mjere, kako su objasnili, sprečavaju Hotelsku grupu (HG) Budvanska rivijera kao zakupodavca i Ministarstvo ekonomskog razvoja kao njenog garanta, da preduzmu bilo kakve radnje koje mogu da štete Adriaticu i njegovim pravima na ekskluzivitet i mirno uživanje u pogledu zakupljene imovine rizorta Aman Sveti Stefan, uključujući susjedne plaže i morsko dobro koje je Adriatic bez ometanja koristio više od 14 godina.

“Prva vrsta radnji koje su izričito zabranjene privremenom mjerom su sve radnje koje mogu štetiti Adriatic-ovom pravu korišćenja rizorta Aman Sveti Stefan, uključujući uklanjanje ograda, instalacija i opreme i pokušaje promjene prava na ekskluzivnost koja uživaju gosti rizorta”, dodaje se u saopštenju.

Druga vrsta radnji koje su izričito zabranjene privremenom mjerom su preduzimanje bilo kakvih radnji koje mogu podstaći treća lica da preduzmu akte nasilja ili vandalizma nad imovinom datom u zakup Adriaticu, uključujući i izmjene na imovini rizorta Aman Sveti Stefan.

“Adriatic u potpunosti očekuje da će Budvanska rivijera i Ministarstvo ekonomskog razvoja poštovati uslove privremene mjere”, navodi se u saopštenju.

Iz Adriatic propertiesa su kazali da, nažalost, u svjetlu brojnih, dobro dokumentovanih slučajeva smetnji, nije bilo moguće otvoriti rizort Aman Sveti Stefan prošle godine, zbog ozbiljne i legitimne zabrinutosti za njegove goste i osoblje, odnosno zbog stvari koje su potpuno van njihove kontrole.

“Ti slučajevi i zabrinutost koju su prouzrokovali spriječila je rad rizorta Aman Sveti Stefan na nivoima privatnosti, bezbjednosti i standarda usluge, koje klijentela i osoblje rizorta očekuju i zaslužuju i po kojima je brend rizorta poznat i poštovan”, dodaje se u saopštenju.

Predstavnici Adriatica su kazali da pozdravljaju odluku Privrednog suda da dodijeli privremenu mjeru, jer pruža adekvatnu zaštitu kako bi Adriaticu omogućio bezbjedno i sigurno upravljanje Aman Sveti Stefan rizortom u skladu sa svojim pravima i obavezama za predstojeću sezonu ove godine i dalje.

Adriatic je, prema riječima njegovim predstavnika, veliki lokalni poslodavac i u svakom trenutku je imao najbolje interese šire lokalne zajednice na čelu donošenja odluka.

“Ponovno otvaranje Aman Sveti Stefan rizorta omogućava nastavak izuzetno plodne i produktivne komercijalne veze između Adriatica i Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

DPS Pljevlja: Rovčanin zamajava i vrijeđa inteligenciju građana Pljevlja

Nikad kraja egzibicijama i folirantskom pristupu Demokrata i njihovog predsjednika u Pljevljima. Skoro dvije godine …