Mlad i već bogat: Radulović posjeduje kuću od 450 kvadrata, mercedes, livadu…

Zamjenik izvršnog direktora Aerodroma CG Petar Radulović ponovo je u fokusu javnosti. Ovoga puta jer je firmu zbog njegovog zapošljavanja tužila zapošljenica Aerodroma CG, koja tvrdi da nije kvalifikovan za taj posao.

Prema podacima CdM-a, njegova bruto zarada iznosi 3.134 eura i precizirana je odlukom odbora direktora iz jula prošle godine. Radulović nije u svom kartonu prijavio tu platu, iako je po Zakonu o sprečavanju konflikta interesa bio obavezan da to uradi. On je, naime, naveo da je za pola jula prošle godine primio 793 eura. Po zakonu, dužan je da prijavi svaku promjenu koja je veća od pet hiljada eura. A ova je promjena mnogo veća!

On je, prema navodima u kartonu, vlasnik kuće od 450 kvadrata, livade od 1.180 kvadrata i ,,mercedesa“ iz 2013. godine i sve je to dobio na poklon. Petar Radulović je, inače, sin poslanika Pokreta za promjene Branka Radulovića. Posao na Aerodromima CG je dobio po političkom ključu, raspodjelom funkcija po dubini koje je pripalo PZP-u. Mjesto zamjenika izvršnog direktora je ustanovljeno novom sistematizacijom koju je usvojio novi upravni odbor kojeg je imenovala Vlada 11. marta 2021.

Njegova supruga je od prošle godine zapošljena u Skupštini Crne Gore sa platom od 540 eura. Vlasnica je stana od 92 kvadrata, koji je stečen kupovinom, a kupila je i auto ,,seat leon“ iz 2008. godine.
Radulovići od aprila 2011. godine imaju kredit od 80 hiljada eura, koji otplaćuje u ratama od 576,5 eura. Nijesu dali saglasnost o pristupu svojim bankarskim računima.

Bivša savjetnica direktora Aerodroma CG Biljana Knežević je pokrenula spor tražeći da se odluka o izboru Radulovića poništi kao nezakonita, navodeći da nije imao dovoljno godina staža na upravljačkoj funkciji. Sud će službenim putem, po zahtjevu Knežević, tražiti od Zavoda za zapošljavanje informaciju da li je Radulović od marta 2014. do januara 2018. godine bio na evidenciji nezapošljenih ili volontera. Naime, firma Vir metaloprerada je navela da je u tom periodu bio njihov rukovodilac sektora za preradu metala, ali nema podataka o tom angažmanu ni u njegovoj radnoj knjižici, niti je ta firma plaćala za njega porez i doprinos na zaradu.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Katnić pregledan u Kliničkom centru

Pritvoreni bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić sproveden je oko 13 časova iz Istražnog zatvora …