Abazović: I bez podrške 49 poslanika biće manjinske vlade

Vrlo je upitno hoćemo li u Vladu zvati Socijaldemokrate (SD) i Socijaldemokratsku partiju (SDP). Ako dođe do toga da se sastavi ta vlada, onda tu vladu treba da čine ljudi koji nijesu predstavnici bivšeg sistema i nemaju nikakav bekgraund koji bi bio negativan, kazao je u intervjuu za „Dan“ lider Građanskog pokreta URA i potpredsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Potpredsjednik vlade navodi i da bi zaista volio da Socijalistička narodna partija (SNP) bude dio manjinske vlade.
– Smatram da struktura koja dominantno ima prosrpsko biračko tijelo treba da bude u svakoj vladi i da bi to bilo dobro u kontekstu pomirenja i svega što treba da se desi u narednom periodu. Ako ne, onda imamo komplikovaniju situaciju. Cifra od 49 poslanika je važna zato što moramo da odblokiramo naš evropski put, da bismo odblokirali našu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i da bismo mogli našu borbu da svedemo na smisleni nivo – ističe Abazović, naglašavajući i da ukoliko se vlada formira ona neće biti trajnog karaktera, već bi bila tu da pripremi izbore.

– Imaće taj tehnički koncept u sebi. Ako to ne možemo da ostvarimo, idemo na izbore. Ono što je frustrirajuće je to što niko ne nudi opciju. To što nudi Demokratski front (DF) je neostvarivo, zato što nemamo podršku za tako nešto – poručuje Abazović.

Dan

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …