Formira se Ministarstvo evropskih poslova, resor odlazeće Bratić se dijeli na 4 resora

Neformalni razgovori o formiranju manjinske vlade nastavljeni su danas.

Čeka se ishod pregovora o manjinskoj vladi (Foto: rtcg.me) Čeka se ishod pregovora o manjinskoj vladi (Foto: rtcg.me)
Kako nezvanično saznaje TVCG, stavovi o programskim ciljevima buduće izvršne vlasti blizu su usaglašavanja, dok se kristališe i buduća struktura vlade.

Najvjerovatnije će Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta biti razdvojeno na četiri resora, dok će o evrointegracijama brinuti ministarstvo evropskih poslova.

Sastanci predstavnika GP URA s predstavnicima ostalih parlamentarnih stranaka biće nastavljeni sjutra.

Dok se čeka ishod pregovora o manjinskoj vladi, iz SNP-a poručuju da se zalažu za formiranje vlade u okviru aktuelne većine, ali ističu da su u ovom trenutku male mogućnosti za to. Ponavljaju i da će konačnu odluku o manjinskoj vladi donijeti Glavni odbor, ali još nije poznato kad će biti sjednica.

Ne zna se ni kada će početi konsultacije o izboru mandatara, a iz Pokreta za promjene kažu da, ukoliko to bude Dritan Abazović, neće učestvovati ni u kakvim pregovorima, već će krenuti u vaninsitucionalnu blokadu.

“Mi nećemo učestvovati uopšte u pregovorima i niko iz Pokreta za promjene neće ići na konsultacije s predsjednikom države, ako bude taj predlog. Ako bude predlog neki mandatar koji će biti rezultat dogovora aktuelne većine, naravno da će PZP učestvovati u svim aspektima”, kazao je predsjednik PzP-a Nebojša Medojević na konferenciji za medije.

RTCG

Provjerite slična mjesta

“Dolina milionera”: U ovom gradu u susjedstvu ste bogati tek ako imate 50 miliona eura

Poznato je da u BiH postoje sredine koje su mnogo razvijenije od ostalih, te u …