Udarne vijesti

PODACI ANB: Navijačke i ekstremističke grupe namjeravale da danas izazovu haos u Podgorici

Operativci Agencije za nacionalnu bezbjednost dostavili su informacije da se više navijačkih i ekstremističkih grupa sprema da danas izazovu nerede u Podgorici zbog izvjesnog pada Vlade, ali prvi čovjek tajne policije Dejan Vukšić te podatke nije podijelio sa kolegama iz javne policije, što je Crnu Goru moglo uvesti u nemire sa nesagledivim posljedicama da resor kojim rukovodi Zoran Brđanin, ipak, nije došao u posjed tih informacija.

Više izvora Pobjede iz ANB i Uprave policije, koji su nam saopštili ove informacije, kazali su da je Vukšić stopirao protok podataka ka javnoj policiji, te da je Brđanin, čim je dobio dojave što spremaju ekstremisti, potpomognuti pripadnicima podzemlja, odmah alarmirao sve adrese.

,,PRANJE RUKU“
Ističu da je upravo to i razlog zbog kojeg su juče od organizacije bilo kakvih protesta iznenada počeli da se javno ograđuju odlazeći premijer Zdravko Krivokapić i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

Prvo je Krivokapić sa vanredne konferencije za novinare zamolio građane da ne izlaze na ulice.

Zajedno donesimo odluku da je mir važniji od svih igara i interesa – poručio je on.

Ubrzo potom oglasio se i Bečić koji je porukom sa Tvitera pozvao građane da ostanu kod kuće.

Poštovani građani, imajući u vidu da ponovo nije održana sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost, javno izrečene stavove predsjednika Vlade, te i druge raspoložive informacije, molim Vas da večeras, sjutra, kao i tokom odlučivanja o mom razrješenju, ostanete svojim kućama – objavio je on na Tviteru.

U intervjuu koji je sinoć dao Javnom servisu precizirao je da misli na moguće incidente uoči sjednice parlamenta.

ZA KOGA RADI VRH ANB-A

Operativci ANB su došli do podataka da se u četvrtak organizuju neredi, dolaze navijačke grupe, pored ostalog, iz Tivta, Kotora i Herceg Novog, kao i pripadnici raznih ekstremističkih organizacija, ali i neki kriminalci – ispričali su Pobjedi izvori iz Agencije.

Prema njihovim riječima, dogovoreno je da prosrpska i procrkvena NVO „Miholjski zbor“, iza koje stoji i sveštenik Crkve Srbije Mijajlo Backović, formalno odustane od organizacije, kako bi izbjegli odgovornost za nerede, ali suštinski im, na što ukazuju podaci ANB, oni daju podršku.

Osim Backovića, kako tvrde sagovornici Pobjede iz ANB, o pripremi okupljanja direktno je bio informisan i S. K. suprug generalne inspektorke za unutrašnju kontrolu u ANB.

Podaci do kojih su došli operativci pokazuju da je u čitavu priču uključen i jedan od čelnika tivatske policije – I. R, postavljen na insistiranje Vukšića i Backovića. U ANB su imali sve ove informacije i nijesu ih dostavljali policiji – ističe jedan od naših sagovornika iz Agencije.

U Podgoricu bi, prema informacijama ANB, danas trebalo da dođu „Delije“ i „Grobari“ iz Tivta, te kotorske i hercegnovske „Delije“.

Radi se o licima sklonim neredima – dodaju naši sagovornici.

Da su se u glavnom gradu pripremali nasilni nemiri govore i fotografije koje je Pobjedi dostavio jedan izvor iz gradskog preduzeća „Čistoća“, a na kojima se vide gomile kamenica, manjih betonskih blokova koje su komunalci juče našli u parku preko puta zgrade Skupštine Crne Gore, ali i u nekim okolnim ulicama.

Pobjeda

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Deseti dan protesta prosvjetnih radnika: Još uvijek čekaju ključeve od stanova

Prosvjetari iz Budve deset dana provode po šatorima na ledini ispred zgrade Opštine Budva. Njih …