Krivične prijave zbog privrednog kriminala

Policijski službenici su u Bijelom Polju, preduzimajući mjere i radnje na otkrivanju krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Bijelom Polju, u januaru rasvijetlili pet krivičnih djela. Podnijete su četiri krivične prijave protiv četiri fizička i jednog pravnog lica za pet krivičnih djela.

Krivična prijava podnijeta je protiv Lj.M. (40), zaposlenog u Upravi za šume PJ Bijelo Polje, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nesavjestan rad u službi na način što je u toku 2021. godine propuštanjem dužne pažnje i nadzora u svojstvu službenog lica reonskog lugara nesavjesnim radom i nevršenjem svoje službene dužnosti omogućio bespravnu sječu u državnoj šumi u ukupnoj količini od oko 100 m3 čime je sebi ili drugom omogućio sticanje protivpravne koristi, a Upravi za šume PJ Bijelo Polje gdje je zaposlen, pričinio štetu u iznosu od oko 4.000 eura.

Krivično je procesuiran i S.C. (47) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena trgovina u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje isprave. On je ova djela izvršio na način što je od nepoznatog lica u Podgorici nabavio alkoholna pića sa falsifikovanim akciznim markicama Ministarstva finansija Crne Gore, ukupne vrijednosti 1.128 eura, uz namjeru, kako se sumnja, da ih proda po većoj cijeni, nemajući odobrenje za obavljanje trgovinske djelatnosti.

Krivična prijava je podnijeta i protiv R.Z. (18) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo iznošenje i unošenje zaštićenog prirodnog dobra i posebno zaštićene biljke i životinje i trgovanje njima. Kako se sumnja, on je ovo krivično djelo izvršio na način što je 16. januara van graničnog prelaza, iz Republike Srbije u Crnu Goru, unio dvije kornjače i jednu egzotičnu pticu bez saglasnosti nadležnih organa i potrebnih zdravstvenih uvjerenja.

Provjerite slična mjesta

Stoltenberg: NATO treba da bude spreman i na loše vijesti sa ukrajinskog fronta

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg upozorio je da zapadni vojni savez treba da bude spreman …