Enidina čarolija ukusa nikog ne ostavlja ravnodušnim (III)

Teška životna priča Bjelopoljku Enidu Omerhodžić, natjerala je da se posveti pripremanju izvrsne hrane, kolača i najukusnijih jela, koje nikog ne ostavljaju ravnodušnim.

Prije četiri godine, Omerhodžić (34), po struci novinarka, svoje kulinarsko umijeće počela je da dijeli sa pratiocima, u okviru Instragram stranice @čarolija ukusa, gdje promoviše važnost zdrave ishrane i po nešto uspije da proda.

OTVORILA PROFIL NA NAGOVOR PRIJATELJICE

“Na nagovor moje prijateljice, otvorila sam Instragram profil, ali bitno je napomenuti da ljubav prema kulinarstvu gajim od malih nogu. Oduvijek sam voljela da gledam mamu kako priprema hranu, a vremenom se ta ljubav još više razvijala”, priča Enida za BiznisCG portal.

Nažalost, desio joj se zdravstveni problem, sa mračnim detaljima i poželjela je da izađe iz svega ovoga .

“Otvaranje instragram stranice o kulinarstvu bio je moj bijeg od svih tih negativnih stvari sa kojima sam se souočila tokom života”, navela je preduzetnica iz Bijelog Polja.

Odavno gaji ljubav prema fotografiji, a s obzirom da je novinarka po profesiji, sve to je sročila pripremanjem i prodajom izvrsnih jela preko Interneta i društvenih mreža.

MATERIJAL NABAVLJA U CG, KORISTI DIGITALNE TEHNOLOGIJE

Enida sa velikom pažnjom priprema jela sastavljena od zdravih namirnica a posebno ističe veganske torte.

“Privlačnije su i oprijedijelila sam se za spremanje takvih delicija, ne samo torti već i sitnih kolača. Najviše sam se posvetila pripremanjem jela bez šećera ili su u pitanju zdrave verzije šećera, a pored toga pripremam i slana jela. Čak i ona tradicionalna, koje uvijek korigujem i prodam, istakla je Enida.

Materijal nabavlja u Crnoj Gori ali i putem interneta gdje uči da koristi digitalne tehnologije.

Velike fotografije na instragram profilu @čarolija ukusa pokazuju da je uspješna i da veliku pažnju posvećuje dekoraciji i ukrašavanju jela.

,,Volja je najbitnija za sve pa tako i da se bavim kulinarstvom, a svoju umjetničku crtu iskazujem što volim da dekorišem jela. Mnogi mi znači da sve bude lijepo servirano i nakon toga ukusno”, objasnila je Enida. Mnogi ovu hrabru preduzetnicu nazivaju borcem.

”Otvaranjem instragram stranice @čarolija ukusa i prodaja će ići za rukom, ali prvo je važna promocija svojih proizvoda”, zaključila je Enida.

Jovan ŠĆEKIĆ

Tekst je nastao u okviru projekta “Mladi, biznis i digitalna transformacija, a podržan je od strane Fonda za pluralizam i raznovsrnost medija.

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …