PAO REKORD: Najbolja posjeta NP Durmitor u posljednjih deset godina


Nacionalni Park Durmitor je za prvih 16 dana januara posjetilo 5.631 turista što predstavlja najbolju posjećenost ovom zaštićenom području tokom novogodišnjih i božićnih praznika u posljednjih deset godina. Već je otvorena i sezona raftinga, a dobar početak sezone i interesovanja turista za ovo zaštićeno područje očekujemo i u narednim mjesecima.
Poređenja radi, u prvih 16 dana prošle 2021. godine registrovano je 1.816 posjetilaca što predstavlja povećanje od 210,08 posto, dok je 2020. godine, u istom periodu broj posjetilaca bio 4.471, tako da je i u odnosu na tu godinu povećanje od 25,94 odsto. Takođe je tokom rekordne 2019. godine, u istom periodu registrovano 2.227 posjetilaca što predstavlja povećanje od 152,85 posto.
„I pored toga što su na snazi ograničavajuće epidemiološke mjere, ipak smo zadovoljni posjetom. Ako se po jutru dan poznaje, mislim da će godina pred nama biti jedna od rekordnih. U strukturi gosti dominiraju domaći gosti, čak 90 odsto, dok su ostali, posjetioci iz regiona: Srbija, BiH, Albanija, Rusija,“ kazao je direktor NP Durmitor Pero Popović.
Takođe je već početkom godine, 5. januara 2022. godine otvorena i rafting sezona. U organizaciji firme DOO „Explorer“ iz Kolašina, sedmoro turista iz Rusije spustili su se gumenim čamcem do Žugića luke i uživali u zimskim tarskim brzacima.
PR Služba

Provjerite slična mjesta

Jutarnji list: Moguće hapšenje Đukanovića, Knežević zaštićeni svjedok

Zagrebački Jutarnji list je objavio danas, pozivajući se na dobro obaviještene izvore u Podgorici, da …