CUP: Pohvale Katniću, Voli primjer poslovnoj zajednici

Upravni odbor Crnogorskog udruženja poslodavaca, povodom prijave kompanije „Voli“ da se u njegovom magacinu kao dio naručenog kontigenta proizvoda , nalazi sumnjiva nepoznata supstanca i konferencije sa štampu Specijalnog državnog tužilaštva povodom tog slučaja, daje sljedeće saopštenje:
Crnogorsko udruženje poslodavaca kao esnafsko udruženje koje štiti interese privrednika Crne Gore principijelno od samog početka ukazuje na potrebu institucionalnog djelovanja i poštovanja zakonskih procedura, afirmišući efikasan rad državnih institucija.
Pohvaljujemo brz i efikasan rad Specijalnog državnog tužilaštva, Uprave prihoda i carina i Uprave policije koje su rasvijetlile slučaj šverca opojnih supstanci i odbacile mogućnost bilo kakve umiješanosti kompanije Voli u inkriminisanoj radnji po pitanju kontaminirane robe koju su njeni radnici pronašli u svom magacinu i prijavili nadležnim organima.
Još jednom se pokazalo tačnim da renomirana crnogorska kompanija Voli može i treba biti primjer čitavoj poslovnoj zajednici Crne Gore.
Nadamo se da će ovo biti model na koji način treba posmatrati i buduće događaje kada neko privredno društvo bude predmet istražnih organa, uvijek prvo sačekati postupak istrage pa tek onda iznositi javne stavove po tom pitanju.
Ovo je i prilika da dodatno osudimo istupe određenih političara i partija koje su unaprijed izrekle presudu prije sprovodjenja istražnog postupka, čime samo nanose štetu poslovnoj zajednici i ukupnom društvu.
CUP ostaje privržen principu institucionalnog djelovanja države i afirmiše još efikasniji rad njenih institucija, apelujući da se zbog ugleda i ogromne štete koja može nastupiti po neko privredno društvo, javnost uzdržava od pristupa da je neko kriv prije nego što se to dokaže, poštujući prezumpciju nevinosti, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsjednik Upravnog odbora Jovan Lekić.

Provjerite slična mjesta

Zlatna groznica u susjedstvu: Lykos Metals na tragu otkrivanja zlata i u Čajniču

Firma Lykos Metals, koja je izvijestila o pronalaženju većih količina zlata u općini Jezero, na …