CUP: Pohvale Katniću, Voli primjer poslovnoj zajednici

Upravni odbor Crnogorskog udruženja poslodavaca, povodom prijave kompanije „Voli“ da se u njegovom magacinu kao dio naručenog kontigenta proizvoda , nalazi sumnjiva nepoznata supstanca i konferencije sa štampu Specijalnog državnog tužilaštva povodom tog slučaja, daje sljedeće saopštenje:
Crnogorsko udruženje poslodavaca kao esnafsko udruženje koje štiti interese privrednika Crne Gore principijelno od samog početka ukazuje na potrebu institucionalnog djelovanja i poštovanja zakonskih procedura, afirmišući efikasan rad državnih institucija.
Pohvaljujemo brz i efikasan rad Specijalnog državnog tužilaštva, Uprave prihoda i carina i Uprave policije koje su rasvijetlile slučaj šverca opojnih supstanci i odbacile mogućnost bilo kakve umiješanosti kompanije Voli u inkriminisanoj radnji po pitanju kontaminirane robe koju su njeni radnici pronašli u svom magacinu i prijavili nadležnim organima.
Još jednom se pokazalo tačnim da renomirana crnogorska kompanija Voli može i treba biti primjer čitavoj poslovnoj zajednici Crne Gore.
Nadamo se da će ovo biti model na koji način treba posmatrati i buduće događaje kada neko privredno društvo bude predmet istražnih organa, uvijek prvo sačekati postupak istrage pa tek onda iznositi javne stavove po tom pitanju.
Ovo je i prilika da dodatno osudimo istupe određenih političara i partija koje su unaprijed izrekle presudu prije sprovodjenja istražnog postupka, čime samo nanose štetu poslovnoj zajednici i ukupnom društvu.
CUP ostaje privržen principu institucionalnog djelovanja države i afirmiše još efikasniji rad njenih institucija, apelujući da se zbog ugleda i ogromne štete koja može nastupiti po neko privredno društvo, javnost uzdržava od pristupa da je neko kriv prije nego što se to dokaže, poštujući prezumpciju nevinosti, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsjednik Upravnog odbora Jovan Lekić.

Provjerite slična mjesta

Kralja “kripto valuta” Crna Gora izručuje SAD

Kralj “kripto valuta” Do Kvon, prema odluci podgoričkog Višeg sdua, biće izručen Sjedinjeni Američkim Državama (SAD).To je …