Oboren temperaturni rekord i danas idealno za šetnju

Tokom novogodišnjih praznika očekuju nas neuobičajeno topli i vedri dani, a juče je u Podgorici bilo čak 17 stepeni, pa su ulice Glavnog grada bile pune. I danas će biti idealno za šetnju, dok nas već od sjutra očekuje naoblačenje.

Na TVCG je sinoć prije drugog Dnevnika emitovana prva emisija “Vremenska prognoza”, a vremenske prilike ubuduće će vam saopštavati i hidrometeorolog Branko Micev iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore.

Prvi dan Nove 2022. godine sunčano i rekordno toplo vrijeme.

“Tako je juče na području Glavnog grada temperatura dostigla 17 stepeni i to je rekordno najviša temperatura za današnji dan u posljednih 70 godina i time oboren rekord iz 2010. godine”, saopštio je meteorolog Branko Micev

Neuobičajeno topao i vedar dan možemo očekivati i danas i to u cijeloj Crnoj Gori.

“Od ponedjeljka očekujemo postepeno povećanje oblačnosti. Biće povremeno pretežno oblačno, a već u utorak kreće naoblačenje uz kratkotrajnu pojavu kiše, uglavnom na jugu Crne Gore”, naveo je Micev.

Za Božić, ipak, zahlađenje i pahulje na sjeveru države.

“Naročito 6. januara doći će do primjetnog pada temperature vazduha, tako će na sjeveru i u nižim predjelima kiša preći u susnježicu i snijeg u pravcu centralnih predjela, a 6. januara na jugu postepeno razvedravanje. Sedmi i osmi januara nas očekuju povoljne vremenske prilike na jugu. Bez padavina, više sučanog vremena… Na sjeveru više oblačnosti, na sjeveru provejavanje snijega. Ali ne očekuju se intenzivne sniježne padavine”, kazao je Micev.

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …