Polisa koristenja

USLOVI KORIŠĆENJA

Dobrodošli na portal „Biznis CG“ koji vam omogućava korišćenje usluga i sadržaja svog portala u skladu s navedenim Pravilima i uslovima korišćenja. Korišćenjem bilo kog dijela portala „Biznis CG“ saglasni ste i prihvatate sve navedene uslove korišćenja. Ukoliko se ne slažete s uslovima koji su ovdje navedeni, molimo Vas da ne koristite ovaj Portal.Portal „Biznis CG“ Vam omogućava pristup sadržajima Nezavisnog portala „Biznis CG“ kao i sadržajima produkcije portala „Biznis CG“ (www.pvportal.me).Podaci i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe. Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampatnje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti „Biznis CG“-a.Ni jedan dio portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe, niti za promovisanje istih. Korisnici Portala ne smiju ni na koji način objavljene informacije koristiti u svrhe izazivanja rasne, vjerske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti ili ih koristiti u bilo kojem kontekstu koji sadrži vulgarnosti i pozive na nasilje.Svi posjetioci imaju pravo da besplatno (osim ako nije drugačije navedeno) koriste servise portala „Biznis CG“, ukoliko ne krše uslove korišćenja. Korisnici koji se registruju u skladu sa Pravilima komentarisanja i registracije stiču mogućnost potpunog uvida u cjelokupan sadržaj portala, kao i mogućnost potpunog korišćenja svih usluga Portala, uključujući i davanje komentara na objavljene sadržaje.Zabranjeno je svako lažno predstavljanje i objavljivanje netačnih podataka u vezi sa portalom i osobama vezanim za internet portal.Zabranjeno je svesno objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji sadrže viruse ili slične programe napravljene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg kompjuterskog softvera i hardvera.Zabranjeno je objavljivanje i razmena sadržaja koji krše važeće domaće i međunarodne propise.

Oglašavanje i linkovanje

Portal „Biznis CG“, pored navedenog, objavljuje i reklamne poruke oglašivača, besplatne sadržaje i linkove na druge web stranice.Sve sadržaje portala „Biznis CG“ korisnik koristi na sopstvenu odgovornost.Portal ne snosi odgovornost za istinitost i kvalitet sadržaja reklamnih poruka.Portal može sadržati linkove ka drugim sajtovima, koji su postavljeni u dobroj namjeri i kao pogodnost za korisnike, te takve linkove portal „Biznis CG“ ne kontroliše niti je odgovoran za sadržaj istih.Uslovi korišćenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge kao i na sve korisnike portala „Biznis CG“.

Autorska i imovinska prava

Portal „Biznis CG“ takođe poziva korisnike i omogućava korisnicima saradnju u vidu objavljivanja autorskih tekstova i drugih autorskih sadržaja.Dostavom autorskog teksta i drugog autorskog sadržaja portalu „Biznis CG“ korisnik prenosi sva autorska i imovinska prava na portal „Biznis CG“ koji zadržava pravo reprodukovanja i distribucije, bez naknade i bez vremenskog i prostornog ograničenja. Autor garantuje da je sadržaj isključivo njegovo vlasništvo. U slučaju bilo kakvih zahtjeva trećih lica, kolisnik koji je poslao materijal obavezuje se da nadoknadi portalu „Biznis CG svaki oblik štete koja je nastala objavom materijala. Korisnik zadržava moralna autorska prava.Portal „Biznis CG“ je vlasnik autorskih i srodnih prava na objavljenim sadržajima, kao i na bazi podataka i programskom kodu portala.Zabranjeno je korišćenje sadržaja portala „Biznis CG“ bez prethodno pribavljene dozvole vlasnika prava.Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala „Biznis CG“ je kažnjivo i vasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od neovlašćenog korišćenja kao i na naknadu štete prouzrokovane neovlašćenim korišćenjem.Prenošenje sadržaja portala „Biznis CG“ dozvoljeno je uz prethodno pribavljno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala „Biznis CG“.

Video sadržaji

Portal nije odgovoran za legalnost i kršenje autorskih prava u vezi snimaka i sadržaja koji se hostuju na sajtovima poput YouTube, Google, Yahoo, i ostali… Samim tim ukoliko ima snimaka za koje smatrate da krše autorska prava molimo Vas da se obratite sajtovima na kojima se hostuju takvi snimci i prijavite ih kako bi isti bili uklonjeni.

Vaše lozinke i bezbjednost naloga

Slažete se i razumijete da ste Vi odgovorni za očuvanje povjerljivosti lozinki koje su u vezi sa bilo kojim nalogom koji koristite da biste pristupili uslugama. U skladu sa tim, slažete se da ćete jedino vi biti odgovorni za sve aktivnosti na vašem nalogu.Portal nije odgovoran za štetu koja može nastati usled zloupotrebe naloga od strane trećih lica. Ako primijetite bilo kakvo neovlašćeno korišćenje svoje lozinke ili naloga, slažete se da ćete odmah obavestiti portal „Biznis CG“.

Zaštita privatnosti

Portal „Biznis CG“ je u obavezi da poštuje anonimnost i privatnost svojih korisnika. U skladu sa zakonom, portal može da prikuplja određene podatke o korisnicima dobijene tokom korišćenja portala, poput e-mail adrese, ime i prezime, podatke o računaru i internet provajderu. Portal se obavezuje da će čuvati privatnost, osim u slučaju teškog kršenja pravila portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.Portal „Biznis CG“ zadržava pravo da bez najave promijeni ili modifikuje pravila i uslove korišćenja portala.Portal „Biznis CG“ će o promjenama i dopunama pravila portala korisnike informisati objavljivanjem na portalu ili putem e-maila.

PRAVILA KOMENTARISANJA

Administratori portala „Biznis CG“ su ovlašćeni za primjenu pravila komentarisanja.Ukoliko administratori portala „Biznis CG“ konstatuju postojanje kršenja pravila komentarisanja, uslijediće upozorenje ili zabrana korisniku na korišćenje korisničkog naloga.Pristup portalu „Biznis CG“, odnosno komentarisanju, se može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja.Komentari objavljeni na portalu „Biznis CG“ ne odražavaju stav vlasnika i uredništva.Na portalu „Biznis CG“ zabranjen je govor mržnje, vrijeđanje po nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi, vrijeđanje ličnosti korisnika i lica čije ime se pojavljuje na sadržajima portala kao i korišćenje vulgarnih riječi. Svako korišćenje portala suprotno gore navedenom kazniće se ukidanjem korisniku prava pristupa portalu kome će biti trajno ili privremeno zabranjen pristup /banovanje/.Svako ugrožavanje lične i porodične bezbjednosti korisnika portala kao i osoba čije se ime pominje u sadržajima portala, putem prijetnji ili na bilo koji drugi način, je nedozvoljeno i svako takvo ponašanje može biti procesuirano kod nadležnih organa.Nije dozvoljeno postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, šovinstičkog i uvredljivog sadržaja.Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica.Nije dozvoljena upotreba tzv. keyjeva, hackova, crackova ili drugog materijala ilegalne prirode, uključujući ilegalne stranice za download.Prestupi ove vrste rezultiraće trajnom zabranom korišćenja korisničkog naloga.Zabranjeno je oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija u vezi sa sadržajem portla.Zabranjeno je objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji podliježu autorsko-pravnoj zaštiti.Zabranjeno je pisati velikim slovima (Full Capslock).Zabranjeno je prikupljanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posjetilaca ili korisnika Portala.Komentari i sadržaji koji se ne odnosi na teme portala biće obrisani bez obavještavanja, a korisnicima koji šalju takve komentare i sadržaje u više navrata biće zabranjen pristup portalu.Ukoliko korisnik smatra da je nepravedno kažnjen ima pravo da kontaktira administratora.Odluka administratora je konačna i na nju korisnici nemaju pravo žalbe.

Registracija korisnika

Samo korisnici koji se registruju mogu komentarisati sadržaj Portala, u skladu sa ovim Pravilima.Registrovanjem na portalu „Biznis CG“ korisnik unosi istinite podatke i bira korisničko ime i lozinku. Zabranjena je upotreba uvrijedljivih korisničkih imena.Za sve objavljene sadržaje pod korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik. Portal „Biznis CG“ nije odgovoran za neovlašćeno korištenje naloga, kao ni moguću štetu na taj način učinjenu trećim licima.Portal „Biznis CG“ ne snosi odgovornost za eventualnu štetu nastalu ukidanjem korisničkog naloga i usluga za koje je korisnik registrovan.