Potpredsjednikove slatke i zrele lubenice

U srcu crnogorske poljoprivrede u mjestu Tuzi, potpredsjednik Vlade Nik Gjeloshaj s ponosom je predstavio svoj najnoviji uspjeh – zrelu i slatku lubenicu uzgojenu na vlastitom imanju. Gjeloshaj, poznat po svojoj strasti prema poljoprivredi, ističe kako je uzgoj vlastitih proizvoda izuzetno zadovoljavajući, ali i izazovan poduhvat.

„Zadovoljstvo je kada vidite svoj proizvod, od sopstvenog zlata. Moram da kažem da je ovo jedan od najtežih, ali i najneorganizovanijih biznisa u našoj zemlji,“ izjavio je Gjeloshaj. Uprkos izazovima, on vjeruje da poljoprivreda ima ogroman potencijal, ali zahtijeva veću organizaciju i profesionalizaciju.

Gjeloshaj se više od dvije decenije bavi online prodajom i smatra da se poljoprivreda treba posmatrati kao ozbiljan biznis. „Potrebna mi je veća organizacija i treba shvatiti da je poljoprivreda kao i svaki drugi biznis,“ naglašava on, dodajući da poljoprivreda treba imati svoje upravljačke strukture.

Lubenica koju je uzgojio ove godine ispala je izuzetno dobra, zrela i slatka, što je potvrdilo njegove napore i trud. Međutim, potpredsjednik je svjestan da profit u poljoprivredi može varirati iz godine u godinu, zavisno od mnogih faktora. „Ni u jednom poslu, profit nije svake godine isti, u zavisnosti od mnogo faktora, ali glavno je da, konačno, poljoprivreda počinje da se shvata kao pravi biznis,“ ističe Gjeloshaj.

Ovaj uspjeh nije samo lično postignuće za Gjeloshaja, već i primjer drugim poljoprivrednicima u Crnoj Gori da se uz trud i dobru organizaciju mogu postići značajni rezultati. Vicepremijerova posvećenost poljoprivredi pokazuje da čak i visoki državni zvaničnici mogu biti aktivni sudionici u razvoju domaće proizvodnje i promociji održivog razvoja.

Gjeloshaj se nada da će njegov primjer inspirisati druge da se posvete poljoprivredi i prepoznaju njen potencijal, ne samo kao izvor hrane već i kao važan ekonomski sektor koji može doprinijeti prosperitetu zemlje.

Provjerite slična mjesta

Bivši radnici “Vektra Boke” organizuje protestni skup 15. jula

NVO Udruženje radnika “Vektra Boka” organuzuje protestni skup u ponedjeljak, 15. jula, u 19 sati, …