Ovo je najzdravija zemlja na svijetu

Želite da živite dugo na mjestu koje se smatra najzdravijim na svijetu – odgovor potražite u Italiji.

Bez obzira na nestabilne ekonomske uslove, visoku stopu nezaposlenosti, Italijani su poznati kao narod koji živi dugo i zdravo.

“Bloombergov” globalni zdravstveni indeks, koji poredi varijable kao što su – uzrok smrti, dugovječnost, zagađenje, krvni pritisak, zavisnost od nakotina…, smjestio je Italiju na sam vrh liste najzdravijih zemalja na svijetu.

Mediternaska država okružena je sa pet mora i označena je kao najzdravija zemlja na svijetu po “Bloombergovom” Globalnom zdravstvenom indeksu od 163 zemlje. 

Beba rođena u Italiji može da očekuje da će živjeti do kasnih osamdesetih, navodi “Panorama”, prenosi Nova

Iako je Italija među najrazvijenijim zemljama svijeta, njen rast stagnira već decenijama, a gotovo 40% mladih je nezaposleno.

Uprkos svemu, Italijani su u znatno boljoj formi nego Amerikanci, Kanađani ili Britanci, koji sa druge strane imaju visokorizične zdravstvene probleme kao što su visok krvni pritisak i holesterol, ali i problemi sa mentalnim zdravljem.

 Italijanska kuhinja zaslužna je za dobro zdravstveno stanje nacije. Mediteranska ishrana bogata povrćem i djevičanskim maslinovim uljem, koju Italijani obožavaju smatraju se eliksirom dugovječnosti.

Nezavisne

Provjerite slična mjesta

PES: Vlada će imati skoro dvotrećinsku podršku, naša zemlja na pragu istorijskog pomirenja

Pokret Evropa sad je na sjednici Glavnog odbora donio jednoglasnu odluku za proširenje 44. Vlade, …