EPCG Solar gradnja: Raskidamo ugovor sa kompanijom Kaldera

Menadžment EPCG Solar gradnja je odlučio da sa kompanijom Kaldera raskine ugovor o poslovno tehničkoj saradnji, saopšteno je iz te kompanije.

“Ovakva odluka donesena je kako naša kompanija ni u kom pogledu ne bi dovela u opasnost svoje poslovanje, jer smo svjesni rizika koje sa sobom nose sankcije Stejt departmenta. Naša kompanija želi da se razvija a ne da ode putem stagnacije, jer kao privredni subjekt imamo odgovornost za više stotina zaposlenih, pa samim tim ne želimo da ugrozimo ni na koji način svoju finansijsku stabilnost”, navodi se u saopštenju EPCG Solar gradnja, prenosi CdM.

Svakako, dodaju, EPCG Solar gradnja će u budućem periodu nastaviti da se pozicionira na evropskom tržištu, što je, kako kažu, jedan od postulata koji je i dogovoren sa MEIR i koji će zajedno sa resornim ministrom sprovoditi, “kako bi kompanija proširila svoje poslovanje, čime ćemo u budućnosti donijeti benefite zaposlenima, EPCG SG i državi kojoj uredno izmirujemo sve obaveze”.

“Takođe, radi potpuno tačnog informisanja javnosti, moramo istaći da EPCG SG nije kako je navedeno u dnevniku TV E od 19č ( 10.07.2024), sklopila PTS sa Kalderom kada je ova kompanija bila na crnoj listi SAD, već je ugovor sklopljen prije odluke Stejt departmenta a bitno je napomenuti i demantovati natpise portala Antena M od 24.06.2024 da je Kaldera bila strateški partner Solara, jer ugovor o PTS nije ugovor o strateškom partnerstvu, pa bi bilo svrsishodno da mediji ubuduće prave razliku u stvarima koje su opštepoznate”, kažu u saopštenju.

Nadaju se da će se situacija u našem regionu, Evropi i svijetu normalizovati i da će saradnje kompanija koje se bave sličnim djelatnostima biti moguće bez ograničenja, “jer su sami postulati EU takvi da se tržišta uvezuju i da Balkan u budućnosti shodno evropskoj agendi bude jedinstven ekonomski prostor”.

“Na kraju, ostajemo privrženi zelenoj energetskoj revoluciji, čiji smo pionir u ovom dijelu Evrope i bez lažne skromnosti i lider a na tom mjestu planiramo da ostanemo i u budućnosti”, zaključuju iz EPCG Solar gradnja.

Provjerite slična mjesta

Pripremljen Nacrt Fiskalne strategije 2024-2027. godine, javna rasprava do 7.avgusta

Ministarstvo finansija je, u skladu sa Zakonom o budžetu i fiskalnoj odgovornosti, pripremilo Nacrt Fiskalne …