Zečević: Najlošiji putevi u državi su u Piperima

Nastojaćemo da ispravimo barem mali dio nepravde koja se tiče ulaganja u osnovnu infrastrukturu, rekao je Ninoslav Kaluđerović, sekretar za saobraćaj

Najlošija putna infrastruktura u Crnoj Gori je u Piperima, goru nijesam gledao, saopštio je Radoš Zečević, direktor Puteva, tokom obilaska naselja u blizini škole. Zečević je sa Ninoslavom Kaluđerovićem, sekretarom za saobraćaj, obišao između ostalih put Drezga – Grudica i najavio da će sledeće nedjelje, nakon praznika, početi asfaltiranje ovog putnog pravca. Mješatni su predali notarske zapise da su saglasni, a uložili 11.000 eura i mnogo rada da prošire 850 metara ulice.

U ovom naselju ima više desetina domaćinstava, a među njima su i najstarije kuće i mještani Pipera. Do mnogih kuća je makadam.

– Sledeće nedjelje počeće asfaltiranje ovog putnog pravca. S obzirom na to da je širina puta 5,5 metara ići će jači finišer – rekao je Zečević.

– Širimo mrežu lokalnih puteva i mogu da kažem da su svi u mnogo gorem stanju nego što smo očekivali. Probijamo sve pragove budžetske tolernacije. Prvo smo rekli da ćemo asfaltirati 4,5 kilometra puteva, onda smo najavili 10 kilometara, a mislim da nećemo izaći ispod 15 kilometara. Planirano je da jul bude završetak radova, ako nešto i ostane posle jula, jer u avgust idemo na kolektivni godišnji odmor, neka se mještani ne ljute- sve će biti završeno. Zamolio bih mještane da porade na notarskim saglasnostima jer nam je to važno. Održaćemo obećanje, tu smo i slobodno neka nas drže za riječ – rekao je Zečević.

Sekretar za saobraćaj Ninoslav Kaluđerović kaže da radovi u Piperima idu predviđenom dinamikom.

Provjerite slična mjesta

Spajić danas o kapeli na Lovćenu, odnosima sa Hrvatskom, Evropi sad 2, kripto valutama…

Predsjednik Vlade Milojko Spajić će danas od 14 časova  odgovarati na poslanička pitanja u Skupštini Crne Gore …