Sindikat Nove Pobjede podržava Zečevića

Sindikat Nove Pobjede izražava punu podršku novom rukovodstvu na čelu sa direktorom i glavnim odgovornim urednikom Nenadom Zečevićem. Naša podrška dolazi kao rezultat posvećenosti novog rukovodstva unapređenju položaja novinara, administracije i radnika Štamparije i sveopšteg poboljšanja radnih uslova.

Naš sindikat je duboko razočaran lošim materijalnim položajem novinara i radnika Štamparije za vrijeme starog rukovodstva. Prosječne plate bile su mizerne, čak 30 odsto ispod državnog prosjeka. Ova situacija je ozbiljno ugrozila egzistenciju naših članova i njihovih porodica.

Novo rukovodstvo, predvođeno Nenadom Zečevićem, obećalo je konkretne mjere za poboljšanje ionako malih prosječnih plata. Vjerujemo da će ova obećanja biti ispunjena i da će novinari konačno dobiti zasluženo priznanje za svoj rad.

Želimo naglasiti da su kolege, koje su najavile štrajk, bile privilegovane sa platama oko 1.000 eura, što nije odražavalo stvarno stanje većine naših članova. Sindikat Nove Pobjede daje punu podršku novom rukovodstvu u njihovim nastojanjima da unaprijede uslove rada i materijalni položaj svih zaposlenih. Ističemo da su netačne informacije da štrajkuje polovina kolega, jer je štrajk najavilo svega dvadesetak od ukupno 112 zaposlenih.

Sa ovim stavom, pozivamo sve kolege da se pridruže našim naporima za bolje uslove rada i podrže promjene koje novo rukovodstvo planira sprovesti.

Izvršni odbor Sindikata Nove Pobjede

Provjerite slična mjesta

Otvorena e-mail adresa za provjeravanje uplaćenih doprinosa

Ministarstvo rada i socijalnog staranja, u saradnji sa Fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje, formiralo …