Mandić objelodanio detalje o rekonstrukciji: DNP mjesto potpredsjednika Vlade, Novoj više ministarstava

Nova srpska demokratija (NSD) i Demokratska narodna partija (DNP) rekonstrukcijom Vlade dobiće nekoliko ministarstva, saopštio je večeras predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

-Potpisali smo koalicioni ugovor koji predviđa rekonstukciju vlade. Napravili smo dogovor koji nije bio logičan kada se potpisao jer drugi po snazi politički subjekt nije dobio priliku da bude u vlasti. Mi smo kao parlamentarna većina uradili mnogo toga, uradili smo mnoge stvari zbog koji nas u Briselu i u EU hvale. Dobili smo pozitivan IBAR i mislimo da je sad trenutak da koalicija ‘Za budućnost Crne Gore’ uđe u vlast – rekao je on.

On je naveo da žele da snažno uđu u vladu i da naprave nove reforme.

“NSD-u će pripasti ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, prostornog planiranja urbanizma i državne imovine, kao I Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera”, rekao je je Mandić u emisiji Pres Plus na Adria TV.

DNP-u bi trebalo, kako je kazao on, da pripadne mjesto potpredsjednika Vlade i Ministrastva saobraćaja i pomorstva.

Kako je istakao, u Vladi nisu dobili procenat koji imaju u parlamentarnoj većini, nego mnogo niži.

-Mi smo na to pristali i vjerujem da će premijer Spajić, uzimajući u obzir sve što smo radili, vrata od vlade otvoriti čim prije. Ja to očekujem da može da se desi u narednoj nedjelji, ali svakako do kraja juna i da vlada bude ojačana ministrima koji dolaze iz NSD i DNP-a. Oni samo mogu da poprave njen rad i postiže se da ova vlada ima pun mandat, kazao je on.

Mandić je naglasio da bi bilo dobro da se Vlada proširi i na Bošnjačku stranku.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Prekinuti pregovori o formiranju vlade u Francuskoj: Posvađali se oko fotelja

Novi ljevičarski savez, koji je pobijedio na parlamentarnim izborima u Francuskoj, suočava se s testom …