Erste banka četvrti uzastopni put nagrađena certifikatom Employer Partner

Erste Bank AD Podgorica (Erste banka) je četvrti put uzastopno nagrađena Employer Partner certifikatom za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima, a koji dodjeljuje SELECTIO Grupa, renomirana grupacija specijalizovana za savjetovanje u ljudskim resursima. Najbolje rezultate Erste banka je ostvarila u procesima strategije zapošljavanja, uvođenja u posao, agenta promjene, dobrobiti i raznolikosti, jednakosti i inkluzije. Najveći napredak u odnosu na godinu ranije, ostvaren je u oblastima uvođenja i razvoja, kao i zadržavanja i dobrobiti zaposlenih.

Erste banka je povećala ulaganja u edukaciju zaposlenih, svi zaposleni imaju tačno definisane individualne razvojne planove, pa je indeks zadovoljstva zaposlenih mogućnostima učenja visokih 95%. Uz to, zaposlenima su na raspolaganju razni novčani i nenovčani benefiti, inicijative za brigu o zdravlju, kao i fleksibilni radni aranžmani.

Certifikat Employer Partner je uručen predsjedniku Upravnog odbora Erste banke Aleksi Lukiću i direktorici Službe ljudskih resursa Tatjani Keković.

„Pored sjajnih rezultata ostvarenih u ovogodišnjoj certifikaciji, na više procesa primijetili smo važne iskorake na kojima banka već sada radi. Oni će sigurno biti nagrađeni u idućem certifikacijskom procesu ako nastave u smjeru u kojem su krenuli, što je i bit godišnje obnove certifikata koja iziskuje ponovno zadovoljenje visokih standarda i kontinuirani napredak na putu zadovoljenja potreba zaposlenih i posljedično, poboljšanja poslovnih rezultata kompanije.
U kontekstu izazovne transformacije koju ste prolazili, transparentnost i dobrobit zaposlenih ostali su u glavnom fokusu, što se odrazilo i u vidu značajnog povećanja rezultata certifikovanja. Cijeli tim na to uistinu može biti ponosan!“ – kazala je Lara Šubić Šuša, voditeljka projekta Employer Partner.

Kako bi zadovoljila sve uslove za postizanje certifikata Employer Partner, Erste banka je morala da prođe detaljnu evaluaciju upravljanja ljudskim resursima koja ocjenjuje iskustvo zaposlenih u sedam ključnih etapa employee lifecyclea* i 30 ključnih HR** tema. Ovakva evaluacija sistema upravljanja ljudskim resursima je jedina koja istovremeno uzima u obzir dvije perspektive – perspektivu poslodavca i perspektivu zaposlenih. Employer Partner metodologijom pokriveni su svi aspekti HR funkcije u organizaciji, a reviziju metodologije SELECTIO HR stručnjaci redovno rade imajući na umu trenutne HR prakse u regionu, najbolje prakse i nove trendove tržišta rada.

„Ponosni smo što smo već četvrtu godinu zaredom nosilac certifikata Poslodavac partner. To podrazumijeva kontinuirano ostvarivanje visokih standarda u upravljanju ljudskim resursima i njihovo unapređivanje iz godine u godinu, kao i primjenjivanje najboljih praksi na tržištu. Ove godine smo u mnogim oblastima napravili značajan pomak, a u ostalim zadržali dobar rezultat. Posebno bih istakla raznolikost, brigu o zaposlenima i njihovom finansijskom zdravlju, na čemu ćemo nastaviti da radimo i u narednom periodu“, rekla je Tatjana Keković, direktorica Službe ljudskih resursa u Erste banci.

Nezavisni certifikacijski tim je veoma visoko ocijenio prakse Erste banke u oblastima privlačenja i zaposlenja, transformacije i rasta, kao i HR strateškog savjetovanja, gdje pokazuje snažnu povezanost uspješnih HR praksi i uspješnog poslovanja kompanije.

Employer Partner projekat je ubrzao uvođenje poželjnih HR praksi u regionu. Tokom 18 godina, kroz projekat je sprovedeno 20.000 evaluacija HR sistema zbog čega certifikacijski tim danas ima dubinski uvid u sve tipove organizacija. Svake godine za certifikat se prijavljuje stotinjak organizacija čime se kontinuirano transformiše više od 100 HR sistema na čak 10 tržišta.

Provjerite slična mjesta

PES: Vlada će imati skoro dvotrećinsku podršku, naša zemlja na pragu istorijskog pomirenja

Pokret Evropa sad je na sjednici Glavnog odbora donio jednoglasnu odluku za proširenje 44. Vlade, …