Threads za godinu dana privukao 175 miliona korisnika

Društvena mreža Threads za godinu dana je privukla je 175 miliona korisnika, saopštio je izvršni direktor Mete i osnivač Facebook-a Mark Zakerberg.

Threads je uspio da prikupi više od 100 miliona korisnika u prvoj nedjelji postojanja.

Meta je 5. jula prošle godine pokrenula društvenu mrežu Threads, a aplikacija je prvobitno bila dostupna korisnicima u SAD i 100 drugih zemalja, uključujući Veliku Britaniju, Australiju, Kanadu i Japan.

Takođe je dostupan u EU od decembra prošle godine, nakon što je tehnološki gigant odložio svoje lansiranje u toj oblasti zbog, kako je tada rekao, nesigurnosti u vezi sa evropskim zakonodavstvom o razmjeni podataka, prenosi SEEbiz.

Threads je postala najbrže rastuća aplikacija kada je lansirana prošlog jula nakon što je dostigla 100 miliona korisnika za samo pet dana. Ovo je preteklo chatbot ChatGPT, kome je trebalo dva mjeseca da dostigne ovu cifru.

Threads je razvila Meta kao konkurenta društvenoj mreži X, nekada poznatoj kao Twitter. Njime su htjeli da privuku uglavnom one bivše korisnike Teittera koji nisu bili zadovoljni postupcima njegovog vlasnika Ilona Maska.

X navodno ima oko 200 miliona redovnih korisnika, ali aplikacija se suočila sa mnogim problemima otkako je Mask preuzeo kompaniju 2022. godine i otpustio hiljade zaposlenih.

Mask, koji je takođe vlasnik Tesle i SpaceX-a, uznemirio je korisnike X mreže u prošlosti brojnim promjenama, uključujući naplatu za ranije besplatne usluge. (Capital.ba)

Provjerite slična mjesta

Dolar potonuo najniže u mjesec dana

Vrijednost dolara pala je i drugu uzastopnu sedmicu jer inflacija u SAD popušta, pa su …