Prijeti gašenje, izlaz je Glavni grad


Ženski rukometni klub Budućnost je imao velike planove za predstojeću sezonu, ali odlazak generalnog sponzora, kompanije „Bemaks“, promijenio je stvari iz temelja. Budućnost nema novca da isplati igračice, a danas će im biti predočeno da su slobodne, odnosno, da će sa njima biti raskinuti ugovori! Ko će im to saopštiti (menadžerka kluba, stručni štab, neko od članova Upravnog odbora ili vlasnika – poveći je broj), najmanje je bitno, pri činjenici da je velikan snažno uzdrman.

Klub se, vjerovatno, neće ugasiti, ali će, izvjesno je, ako se nešto preko noći ne promijeni, odustati od Lige šampiona. Možda će igrati Evropsku ligu, koja je, takođe, pod znakom pitanja.

Ukoliko se klub ne ugasi, Budućnost II će, vjerovatno, igrati crnogorsku ligu, ali je pitanje kako će i to izgledati jer je mladim igračicama predočeno da mogu da traže novu sredinu.

Kao i obično dešavanja i rezultati Budućnosti odražavaju se i na crnogorsku reprezentaciju. ,,Plave“ ove sezone, kao nekada, trebalo je da budu okosnica nacionalnog tima. U klub su se vratile Đurđina Jauković, Jelena Despotović i Nina Bulatović. U timu je već bilo njih nekoliko, ali je projekat naprasno propao. Sada je pitanje gdje će i da li će one pronaći novi angažman, budući da su ekipe za novu sezonu odavno sklopljene. I da su kao opcije uglavnom ostali klubovi nižeg renomea u odnosu na njihov igrački kvalitet.

Dalje…

Klub je većinski ili potpuno u vlasništvu dijela zapošljenih u klubu i zbog toga Glavni grad nema mogućnost da preuzme rukovođenje dvostrukog šampiona Evrope. Ali, kako je sada Budućnost bez opcija, Glavni grad će biti na potezu, naravno, neće biti nužno ako vlasnička struktura u najkraće vrijeme angažuje moćnog generalnog sponzora, barem približno „Bemaksu“ koji je bio nenadmašan u pomoći velikanu.

Šteta što se javno iz kluba niko nije oglasio oko novonastale situacije. Jer, ovakve stvari se pod tepih ne kriju i ne odlažu.

A možda su čaršijske priče, prebacivanje loptice sa jednog na drugi kraj terena, kao i lični interesi i ambicije bili jači od interesa kluba. Pa se u međuvremenu zaboravilo na to da je Budućnost iznad svega. Što u vremenima osvajanja trofeja, najveće slave, ali i kada se jedva sastavljao kraj s krajem, nije bilo ili ne u ovolikoj mjeri izraženo. Nekada se i znalo, a nije se moralo izgovarati, da je klub iznad svih. Kao i da je put do velikih snova jasan, jednostavan i da se do njega ne dolazi, između ostalog, na način da se od prijatelja prave ,,neprijatelji“ i prstima upire u legende i saigračice iz Budućnosti i reprezentacije.

I umjesto priča oko budućnosti i teret da se podijele, makar savjetima, i kada je bio „Bemaks“ i sada kada je izašao iz priče oko Budućnosti, i dalje se ćuti. Igračicama se otkazuju stanovi… O sudbini kluba slušaju iz čaršije… Kao i da se ženski rukomet u Crnoj Gori polako gasi.

„Bemaks“ je imao sjajnu ideju da se u klubu pita struka. A i sada, bez „Bemaksa“, bilo bi dobro nastaviti sa ovom strategijom. Sa nekim drugim ljudima, odnosno, ženama koje su pokazale na terenu i ko su i šta su. A i van terena. Veliki je broj njih koje bi mogle da vode klub. Zbog čega šansu ne pružiti Mariji Jovanović, Anđeli Bulatović, Sonji Barjaktarović, Suzani Lazović, Mileni Raičević (iako je još aktivna jer ima ugovor i za naredne dvije sezone sa Rapidom)… Struka struci, ali bez sujete i onog čuvenog ,,ja se pitam i biće onako kako kažem“!

Eh, te ,,lavice“ i legende Budućnosti i još mnoge druge bi mogle ponovo da od kluba naprave lavovski klub i vrate na tribine navijače.

Budućnost je mnogima druga kuća, zato je vrijeme da se vrata otvore legendama i ukaže povjerenje.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

ANALITIČAR: Ključni izazov spriječiti rast cijena, Vlada ima strategiju

Ekonomski analitičar Oleg Filipović kazao je, za Portal RTCG da će kroz najavljene mjere u …