Samsung očekuje nevjerovatan rast profita: Razlog AI

Očekuje se da će Samsung Electronics ostvariti 13 puta veći profit u drugom kvartalu u odnosu na godinu dana ranije jer potražnja za tehnologijom vještačke inteligencije podstiče oporavak cijena memorijskih čipova.

Operativni profit najvećeg svjetskog proizvođača memorijskih čipova, pametnih telefona i televizora vjerovatno je porasla na 6,34 milijarde dolara, u tromjesečju završenom 30. juna, piše Seebiz. Taj iznos bi bio najveći Samsungov profit od trećeg kvartala 2022.

Učinak ključne poluprovodničke divizije tehnološkog giganta vjerovatno je nastavio da se poboljšava već drugi kvartalni profit, pošto cene memorijskih čipova nastavljaju da rastu od sredine 2022. do kraja 2023. godine, vođene slabom potražnjom za uređajima koji koriste čipove nakon pandemije.

Eksplozivna potražnja za vrhunskim DRAM čipovima kao što su čipovi visokog propusnog opsega (HBM) koji se koriste kod  vještačke inteligencije, kao i čipovi koji se koriste u serverima centara podataka i gadžetima koji pokreću usluge vještačke inteligencije, podržavaju široki oporavak industrije čipova.

(seebiz.eu)

Provjerite slična mjesta

Sastanak CBCG i Jedinstvenog odbora za sanaciju kreditnih institucija

Guvernerka Centralne banke Crne Gore dr Irena Radović sastala se danas sa stalnim članom Odbora …