Gotovo niko iz vlasti neće kod Milatovića

Lideri opozicionih Demokratske partije socijalista (DPS), Građanskog pokreta (GP) URA, Socijaldemokrata (SD) i Ujedinjene Crne Gore, te vladajuće koalicije Albanska alijansa prisustvovaće današnjem sastanku s predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, na temu evropskih integracija. Većina vladajućih stranaka odbila je Milatovićev poziv.

Na sastanak, koji bi trebalo da počne u 10 časova, neće doći predsjednici vladajućih Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić, Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević i Nove srpske demokratije (Nova) Andrija Mandić. Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, na sastanak najvjerovatnije neće doći ni lider Demokrata Aleksa Bečić, zbog, kako je rekao izvor lista, različitah tumačenje unutar vladajuće koalicije.

Iz ostalih vladajućih stranaka, Socijalističke narodne partije (SNP) i koalicije Albanski forum, listu nijesu odgovorili na pitanja.

Iz GP URA “Vijestima” su kazali da će njihov lider Dritan Abazović prisustvovati sastanku.

Na pitanje da li će prihvatiti poziv Milatovića, nijesu odgovorili ni iz opozicione Bošnjačke stranke (BS).

Da će njihovi lideri doći kod Milatovića, nezvanično su “Vijestima” potvrdili SD i Albanska alijansa.

DPS je dolazak najavio na mreži Iks.

“Predsjednik DPS-a Danijel Živković prisustvovaće konsultacijama koje organizuje predsjednik Crne Gore Jakov Milatović”, naveli su.

“Vijesti” saznaju da će na sastanak doći i lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović i predstavnici posebnog kluba poslanika u Skupštini, koje čine Jevrosima PejovićRadinka Ćinćur (bivše članice PES-a) i Vladimir Dobričanin (Ujedinjena).

Milatović je u srijedu pozvao sve lidere parlamentarnih političkih subjekata na sastanak, kako bi ih informisao o zaključcima razgovora koje je imao u Briselu sa partnerima iz Evropske unije (EU).

On se u utorak u Briselu sastao s predsjednikom Evropskog savjeta (ES) Šarlom Mišelom. Sastanak u Briselu je uslijedio nakon odlaganja posjete Mišela Crnoj Gori zbog, kako je saopšteno iz ES, nedavnih političkih dešavanja u zemlji. Milatović je rekao da je Mišel otkazao posjetu zbog usvajanja Rezolucije o genocidu u Jasenovcu, Mauthauzenu i Dahauu, što je izazvalo oštre reakcije Hrvatske.

Iz PES-a su saopštili da neće doći na sastanak jer ne žele da svjedoče “Milatovićevom prekoračenju ustavnih nadležnosti”.

“Dobijanje Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila 23 i 24 (IBAR) najbolja je potvrda da je Crna Gora na pravom putu da bude prva sljedeća članica EU, i to je najvažnija poruka koju su građani dobili iz Brisela”, saopštili su iz PES-a čiji je jedan od osnivača bio Milatović, koji je partiju napustio krajem februara.

VIJESTI

Provjerite slična mjesta

PES: Vlada će imati skoro dvotrećinsku podršku, naša zemlja na pragu istorijskog pomirenja

Pokret Evropa sad je na sjednici Glavnog odbora donio jednoglasnu odluku za proširenje 44. Vlade, …