evropasad

PES: Najoštrije osuđujemo mučki napad i prebijanje šumara Sima Popovića na radnom mjestu

Šumar Simo Popović je kasno sinoć napadnut na radnom mjesu, nakon što je pokušao da zaustavi šumokradice koji su u mjestu Lubnice pokušali da otuđe kamion građe sa državnog posjeda. U Kliničko-bolničkom centru Berane konstatovane su mu povrede grudnog koša, glave i vrata, a da ne govorimo o stresu koji je Popović doživio.

Opšte je poznato kakve se kriminalne radnje dešavaju u gazdinskoj jedinici Jelovica i da su nenaoružani šumari svakodnevno na meti šumokradica koji su načinili milionsku štetu u šumama Jelovice. 

Nasilništvo šumokradica se mora zaustaviti i počinioci najoštrije sankcionisati.

Prije par mjeseci su pucali i na policiju, sinoć je pretučen Popović, i šta bi trebalo još da se desi kako bi mogli da se zaštite ljudi koji rade svoj posao.  

Pokret Evropa sad ovim putem apeluje na Ministarstvo unutrašnjih poslova da preduzme sve radnje kako bi se riješio ovaj slučaj, akteri priveli pravdi i kaznili adekvatno. Smatramo da se nelegalna sječa šume u Jelovici može okarakterisati kao organizovani kriminal i apelujemo na policiju i tužilaštvo da tako i pristupe ovom slučaju.

Poslanici Dr Dragana Vučević i Milan Zečević, posjetili su danas teško povrijeđenog Sima Popovića, člana Opštinskog odbora PES Berane.

Provjerite slična mjesta

Predstavnik Ministarstva javne uprave, Jovan Kljajić, dobitnik prestižne IVLP Impact Award nagrade za 2024. godinu

Sa ponosom objavljujemo da je predstavnik Ministarstva javne uprave, Jovan Kljajić, dobitnik prestižne IVLP Impact …