Budućnost mora da plati Mileni Raičević sve neisplaćene zarade

Ženski rukometni klub Budućnost moraće da isplati svojoj bivšoj igračici i kapitenki Mileni Raičević sve neisplaćene zarade, odlučeno je na Evropskom arbitražnom rukometnom sudu u Beču.

Evropski arbitražni rukometni sud u Beču usvojio je u cjelosti tužbeni zahtjev igračice Milene Raičević i dana 17.06.2024. godine donio presudu po kojoj je ŽRK Budućnost Bemax u obavezi da igračici Mileni Raičević isplati sve neisplaćene zarade za sezonu 2020/21 sa zakonskom zateznom kamatom počev od 01. avgusta 2021. godine”, saopštio je advokat Raičević, Miloš Vukčević.

On je podsjetio da je podgorički klub odbio da isplati zarade Raičević, tokom porodiljskog odsustva.

“Podsjećam da je ŽRK Budućnost Bemax odbijala da isplati zarade mom vlastodavcu za vrijeme održavanja trudnoće i porodiljskog odsustva, tvrdeći da na to nema pravo, jer u tom periodu nije igrala i nastupala za Klub. Presuda je konačna i obaveza je Kluba da postupi po istoj u roku od 15 dana od dana donošenja, koji rok ističe danas 2. jula 2024. godine. Očekujem od rukovodstva ŽRK Budućnost da postupe po Presudi, te ih podsjećam da su javno, putem više medija, obećali da će ispoštovati presudu Evropskog arbitražnog rukometnog suda u Beču u slučaju igračice Milene Raičević, pa ne sumnjam da će se kao odgovorno i profesionalno rukovodstvo Kluba držati javno obećane riječi i postupiti po Presudi”, kazao je Vukčević.

On je na kraju dodao i da se nada da neće biti potrebe za nekim vanrednim mehanizmima.

“Iskreno se nadam se da neće biti potrebe da u okviru Evropske rukometne federacije pokrećem mehanizme prinudnog izvršenja Presude, koje mi shodno EHF pravnim pravilima stoje na raspolaganju”.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Vlada će pomoći bivšim radnicima KAP-a da ostvare pravo na penziju

Vlada Crne Gore odlučila je da se bivšim zaposlenima KAP-a koji su nastavili da rade …