Bijelo Polje: Primopredaja predsjedničkih dužnosti Rotari i Rotarakt klubova Crne Gore

Rotari klub Bijelo Polje je po drugi put bio u ulozi domaćina tradicionalne svečane primopredaje dužnosti predsjednika Rotari i Rotarakt klubova Crne Gore, koja je ove godine održana 30.06.2024. godine u Etno selu ”Vuković”.
Svečani događaj održan je u prisustvu Veliše Stamatovića, dolazećeg guvernera Distrikta 2483 Srbija i Crna Gora (RC Budva) i članova distriktnog lideršip tima za Crnu Goru.
Ovim je nastavljena jedinstvena tradicija da svaki rotarijanac dobije šansu da bude prvi među jednakima, kojom se simbolično obilježava kraj jedne i početak nove rotarijanske godine. Aktuelni predsjednici predali su lente dolazećim predsjednicima koji će u svom mandatu tokom
2024/2025 godine, pod novim motom ”Magija Rotarija” (The Magic of Rotary), nastaviti sa brojnim uspješnim aktivnostima po kojima je Rotari zajednica u Crnoj Gori prepoznata i cijenjena.
Vukoman Kljajević, koji je u protekloj rotarijanskoj godini vodio Rotari Klub Bijelo Polje, predao je lentu predsjedniku za rotarijansku 2024/2025 godinu Seadu Gušmiroviću i istakao da je u izuzetno uspješnoj godini za nama svaki od klubova doprinio jačanju svoje zajednice uz međusobnu podršku klubova i nezaboravna druženja.
Predsjedničke dužnosti preuzeli su: Jovana Đukanović – Rotarakt klub Podgorica, Lazar Bojbaša – Rotarakt klub Budva, Edita Dautović – E-klub Crne Gore, Lidija Radulović Cvijetinović – Rotari klub Podgorica, Miško Rađenović – Rotari klub Budva, Dušan Milinović u ime dolazeće predsjednice Radmile Beće Radulović – Rotari klub Kotor, Radmila Đakonović u ime dolazeće predsjednice Đine Dabović – Rotari klub Ulcinj, Sead Gušmirović – Rotari klub Bijelo Polje, Nataša Cmiljanić – Rotari klub Pljevlja i Ćazim Alković – Rotari klub Bar.
Dolazeći guverner distrikta 2483 za rotarijansku godinu 2025/2026 Veliša Stamatović, ovom prilikom je kazao: ”Dolazeći predsjednici imaju jako veliku odgovornost u odnosu na sve što je postignuto u prethodnoj godini. Protekla godina je potvrda da Rotari zajednica u Crnoj Gori ide ozbiljnim koracima naprijed.”
On se u svom obraćanju novim predsjednicima, osvrnuo na rad RC Kotor koji je na distriktnoj konferenciji proglašen najboljim klubom u rotarijanskoj 2023/2024 godini.
Nakon primopredaje predsjedničkih dužnosti, Stamatović je prisutnim dobitnicima uručio Paul Harris Fellow priznanja. PHF priznanja uručena su Ganiju Rasulbegoviću (RC Ulcinj), Goranu Rabrenoviću i Slavku Vujisiću (RC Bijelo Polje) a novih 13 PHF nosilaca u Rotari klubu Kotor su: Aleksandra Ivanović, Dušan Milinović, Svetlana Radulović, Radmila Beća Radulović, Vojin Vuković, Nikša Miljanić, Daliborka Seferović, Katica Čavor, Nevena Šakotić, Jelena Stjepčević, Marina Pejović, Ljiljana Vučković i Bojana Đurović.
Stamatović je na kraju svog obraćanja naglasio da podrška distriktnog lideršip tima klubovima, kao i prethodnih godina neće izostati i prenio čestitke distriknog guvernera Aleksandra Radojičića i dolazećeg guvernera Vladana Mijailovića.
Dan uoči ceremonije, za goste je bila organizovan obilazak vrela Vranštice, Novakovića pećine i kanjona Bezdanica.
Rotari zajednicu u Crnoj Gori čini 170 rotarijanaca iz 8 klubova – Podgorica, Budva, Ulcinj, Bar, Pljevlja, Bijelo Polje, Kotor, E-klub i oko 30 rotaraktovaca iz Podgorice i Budve. Sve su to pokazatelji koji ukazuju da Rotari zajednica u Crnoj Gori raste, gradeći humanizam, zajedništvo i prijateljstvo.

Provjerite slična mjesta

PES: Vlada će imati skoro dvotrećinsku podršku, naša zemlja na pragu istorijskog pomirenja

Pokret Evropa sad je na sjednici Glavnog odbora donio jednoglasnu odluku za proširenje 44. Vlade, …