evropasad

PES: DPS postao antisistemska partija

 

Dok nadležne institucije skoro svakodnevno razobličavaju nepočinstva bivšeg režima, a aktuelna Vlada i skupštinska većina prave istorijske rezultate, u DPS-u se gasi i posljednji tračak nade da će u bližoj budućnosti biti dio vlasti. U tom ključu treba tumačiti i današnje poteze DPS-a, a kakvi nas još sve ekstremistički potezi očekuju, ostaje da vidimo, jer je ovo očigledno tek početak DPS-ove inventivnosti u anti-institucionalnom ponašanju, saopšteno je iz PES-a.

Današnji tragikomični performans kolega iz DPS-a samo je dodatno potvrdio ono što građani Crne Gore već godinama shvataju – da je DPS odabrao antisistemski pravac djelovanja, često upotpunjen radikalnim i ekstremističkim elementima.

Nažalost, ne treba se zavaravati da je današnje sprječavanje normalnog rada Skupštine samo očajnički cirkus političkih gubitnika, već je bjelodani znak urušavanja DPS-a, koji sve češće gubi strpljenje za demokratsku i racionalnu raspravu, a potpuno odsustvo ideja počinje da nadomješta agresijom i iživljavanjem nad institucijama države Crne Gore.

Sada je svima sve jasno, pa čak i onima koji su možda do juče bili zavedeni evropejskom šminkom i blaziranom uštogljenošću nasljednice Komunističke partije Crne Gore. Istina je u stvari da je proevropska orijentacija DPS-u pogodna samo dok u pozadini može da nesmetano operacionalizuje spregu politike i organizovanog kriminala.

Provjerite slična mjesta

PES: Vlada će imati skoro dvotrećinsku podršku, naša zemlja na pragu istorijskog pomirenja

Pokret Evropa sad je na sjednici Glavnog odbora donio jednoglasnu odluku za proširenje 44. Vlade, …