Milašinović: Fenomenalan period za posjetiti Kolašin, očekujemo veliki broj gostiju


Kolašin, (Media Biro) Kolašin i ove godine dokazuje da je kvalitetna turistička destinacija ne samo tokom zimske sezone, već i tokom ljetnih mjeseci. Za sve one koji odluče da bijeg od vrućina potraže u ovom gradu na sjeveru Crne Gore, Turistička organizacija Kolašin, Opština Kolašin, lokalne institucije, sportske i kulturne organizacije iz Kolašina su u saradnji sa partnerima pripremili bogat i raznovrstan program tokom čitave ljetne turističke sezone.
„Sada je fenomenalan period za sve ljude koji su u Podgorici i na primorju da se okrenu Sjeveru, da pobjegnu iz vrućina i da dođu kod nas jer će biti dosta manifestacija koje prosto privlače ljude i neće moći ostati ravnodušni kada su te manifestacije u pitanju. Trenutno se u Kolašinu održava deseti Košarkaški kamp, juče je otvoren 15. Međunarodni golmanski kamp, nakon toga u periodu od 10. do 28. jula ćemo imati Tango kamp, 3. i 4. avgusta imamo Bjelasica Trail, od 7. do 20. avgusta imamo deseti Međunarodni festival alternativnog teatra Korifej. U glavnoj gradskoj ulici ćemo svakog vikenda imati svirke. Za sve one ljude koje zanima i muzika i kultura i sport, imaćemo za svakoga po nešto,“ najavila je direktorica TO Kolašin, Zorica Milašinović.
Osim festivala i kampova koji se već tradicionalno održavaju u Kolašinu, ova ljetna sezona donosi i određene novine.
„Od danas, 1. jula, kreće besplatan autobuski prevoz od centra Kolašina do Nacionalnog parka Biogradska gora i ovim putem želim da se zahvalim svim učesnicima koji su omogućili da se ostvari ova ideja – Opštini Kolašin, Privrednoj komori Crne Gore, Nacionalnim parkovima Crne Gore i Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore,“ istakla je Milašinović.
Dobre najave za turističku sezonu u Kolašinu stižu i od lokalnih hotelijera.
„Ukoliko se ostvari ovaj najavljeni buking svi će biti prezadovoljni, te se samo nadamo da će nas poslužiti lijepo vrijeme. Očekujemo veliki broj gostiju,“ navela je direktorica TO Kolašin.

Provjerite slična mjesta

Nagrađuju turiste koji koriste javni prevoz, mogu dobiti besplatnu kafu ili kartu za muzej

Danska prijestolnica Kopenhagen pokrenula je nova inicijativa kojom želi “natjerati” turiste da više koriste ekološke …