Još jedna e-usluga Glavnog grada: Omogućene elektronske prijave za jednokratnu novčanu pomoć za novorođenčad

Nova e-usluga,,E-paketić“ koja je dostupna na portalu epodgorica.me omogućiće jednostavnije i efikasnije ostvarivanje prava na jednokratnu pomoć za novorođenčad koju Glavni grad dodjeljuje godinama unazad.

Naime, radi se o poklon paketu koji sadrži neophodne stvari za higijenu i njegu bebe i novčani iznos od 100€. Primjenom nove e-usluge višestruko je pojednostavljena procedura, pa je odnedavno moguće koristiti elektronski servis za podnošenje zahtjeva, a Glavni grad će u ime podnosioca svu neophodnu dokumentaciju pribaviti po službenoj dužnosti kroz direktnu razmjenu podataka sa državnim organima.

Po prijemu podnešenog zahtjeva roditelju/staratelju će stići obavještenje da je zahtjev u obradi i da će nakon provjere i konstatacije da su uslovi zadovoljeni, novac biti uplaćen na žiro račun.

E-paketić predstavlja samo još jednu od brojnih e-usluga čijim uspostavljenjem omogućavamo efikasno i jednostavno korišćenje pogodnosti koje kao Glavni grad omogućavamo.

Osim e-paketića, uspješno je realizovana dodjela jednokratne pomoći đacima prvacima sa teritorije Podgorice kroz elektronsko podnošenje prijava, a u toku je javni poziv koji se odnosi na dodjelu subvencija za kupovinu bicikla koji se takođe realizuje putem elektronskih prijava.

GRADSKI

Provjerite slična mjesta

Bivši radnici “Vektra Boke” organizuje protestni skup 15. jula

NVO Udruženje radnika “Vektra Boka” organuzuje protestni skup u ponedjeljak, 15. jula, u 19 sati, …