Ovo su najskuplja ljetovališta u Evropi

Neke turističke destinacije su postale sinonim za luksuz i zna se ko tu može da ljetuje – samo oni sa mnogo nula na računu. Mikonos je jedno od najpoznatijih grčkih ostrva upravo po tom mondenskom momentu i cijenama koje su za obične ljude – astronomske.

Cijena prenoćišta u ovom malom bijelom grčkom raju, prema Bukingu, doseže i do nekoliko hiljada evra, a ista situacija i u drugim sličnim evropskim ljetovalištima.

Bijele kućice na Mikonosu

Mikonos pripada grupi ostrva Kiklade i nalazi se 150 kilometara jugoistočno od Atine. Na ovom malom ostrvu načičkane su čuvene bijele kućice kojima su ispunjeni Instagram i Pinterest.

Mikonos sa svojom dužinom od oko 15 kilometara i širinom od 10 kilometara je lokalitet koji su zaposjeli milijarderi kupovinom i izgradnjom nekretnina.

Pored Mikonosa, po luksuznim kompleksima u Grčkoj izdvajaju se Santorini, Krit, Krf, ali i neka mjesta na Halkidikiju.

Ultrabogata klijentela je podigla cijenu smeštaja na Mikonosu.

Smještaj u hotelu sa tri zvjezdice se na Bukingu ovog jula izdaje za oko 300 evra. To je cijena prenoćišta za dvije odrasle osobe, a navedeno je da je doručak uključen u cijenu. Ko želi u hotel sa jednom zvjezdicom više, moraće da izdvoji i više novca.

Na Bukingu se mogu vidjeti i cifre od kojih se javi blaga vrtoglavica jer cijena noćenja koštaju i preko 1.500 evra i to na akciji.

Svakako jedan od najpoznatijih hotela na Mikonosu je “Santa Marina”, luksuzni rizort, gde noćenje za dvoje u superior sobi košta oko 2.000 evra, a ima soba koje koštaju oko 3.600 evra.

Azurna obala

Francuska rivijera je izraz koji već sam po sebi nosi dašak glamura u sebi jer su gradovi Kan, Nica i Sen Trope postali omiljeni svetskoj eliti još od 18. vijeka.

Mnogi su širom Azurne obale usidrili svoje luksuzne jahte jer, kako navodi Luxlife, 90% popularnosti lokacije potiče od populacije koja je ljubitelj nautike.

Jedan od najluksuznijih hotela u ovoj regiji je “Four Seasons Grand-Hôtel du Cap-Ferrat”, gdje jedna noć za dvoje košta više od 4.500 evra.

Marbelja se našla na vrhu liste “Najbolja evropska destinacija 2024”, koju je objavila Organizacija za najbolja evropska odredišta EBD. Naime, ovaj španski grad je dobio skoro 50.000 glasova uglavnom engleskih i američkih gostiju.

Objekat koji se izdvaja po svojoj ekskluzivnosti jeste Marbelja Klub hotel. U pitanju je objekat koji je osnovao nemački aristokrata 50-ih godina. Pored smještaja u elegantnim sobama, hotel ima mogućnost iznajmljivanja vila sa 2, 3 i 4 spavaće sobe i privatnih bazena. Cijena noćenja za dve osobe košta oko 2.220 evra.

Zanimljivo je da hotel nudi nudi mnoge aktivnosti, kao što su baštovanstvo i časovi kuvanja. Gosti hotela dobijaju besplatnu naknadu za igranje na živopisnom golf terenu koji se nalazi u Benahavisu, koji pripada klubu Marbelja.

Na top listi i Batumi i Gruziji

Iza Marbelje po popularnosti slede Monako, Malta, Ženeva i Batumi u Gruziji. Ova odredišta zauzimaju prvih pet mjesta na pomenutoj evropskoj listi.

Izvršni direktor EBD-a je tim povodom naveo da bogati sada teže ka manje poznatim luksuznim destinacijama kao što su Ponca, Porto Vekio, Kap Fere, Sirmione i Farska ostrva za kratkotrajne praznike, precizira on.

Italija takođe ima pregršt mjesta gde se odmaraju bogataši, a “Carter” izdvaja Siciliju i poznata jezera Komo i Garda. Na mapi imućnih turista izdvajaju se još i Korzika, Španska balearska ostrva i Tunis. (Blic)

Provjerite slična mjesta

MITROVIĆ: Do kraja godine značajne promjene u upravljanju otpadom u Crnoj Gori

Zakon o upravljanju otpadom predstavlja prekretnicu za Crnu Goru jer postavlja temelje za smanjenje otpada, …