Drobnjaci razvijaju seoski turizam na Bjelasici: Projekat ljubavi prema prirodi

Vaso i Dejan Drobnjak iz sela Prijeloge, smještenog desetak kilometara od Bijelog Polja, već nekoliko godina aktivno razvijaju seoski turizam na planini Bjelasici.

Dejan Drobnjak je od malih nogu zavolio prirodu i oduvijek sanjao da se bavi turizmom. “Kao dijete sam zavolio prirodu i imao sam ideju da se bavim turizmom”, kaže Dejan, dodajući kako je njegova strast prema prirodi i planini Bjelasici postala temelj za razvoj turističke ponude. “Inspirisana ljepotom Bjelasice, odlučio sam pretvoriti svoju ljubav prema ovoj planini u turističku ponudu, omogućavajući ljudima da dožive istinsku prirodnu ljepotu i mir ove regije.”

“Nisam se prvobitno fokusirao na ekoturizam”, ističe Dejan, “već sam želio da podijelim svoj lični užitak i ljubav prema planini Bjelasici s drugima. Tokom vremena sam prepoznao važnost očuvanja prirode i usvojio principe ekoturizma.”

Kućice koje su postavili na predivnoj lokaciji na sjeveroistočnom dijelu Bjelasice pružaju spektakularan pogled na okolne gradove Bijelo Polje i Berane. Iako trenutno nema puno gostiju, oni koji su posjetili Drobnjake izuzetno su zadovoljni svojim iskustvom. “Komentari su pozitivni i povratne informacije naših gostiju nas motivišu da dalje unapređujemo našu ponudu”, kaže Dejan.

Gostima se nude udobni smještaji u bungalovima opremljenim svim potrebnim sadržajima, kao i organizacija različitih aktivnosti na otvorenom, poput planinarenja, jahanja konja i šetnji planinom. Pored toga, posjetioci mogu uživati u domaćim proizvodima proizvedenim na planini, poput mlijeka, sira, kajmaka i raznih vrsta čajeva.

Drobnjaci reklamiraju svoje bungalove putem društvenih mreža Facebook i Instagram, ali priznaju da nisu previše aktivni u promociji. “Naše prisustvo na društvenim mrežama uglavnom služi kao informativni kanal za osnovne informacije o našoj ponudi”, objašnjava Dejan. Međutim, u budućnosti planiraju povećati angažman kako bi privukli veći broj zainteresovanih pratilaca.

Turisti najčešće dolaze tokom ljeta kada je Bjelasica najpristupačnija, ali ima i posjetilaca zimi, posebno ljubitelja zimskog planinarenja i mira planine. “Naši gosti su veoma zadovoljni”, ističe Dejan.

Kao poruku mladim ljudima koji žele da se bave biznisom, Dejan poručuje: “Slijedite svoje strasti i vjerujte u svoje ideje. Poslovni svijet može biti izazovan, ali uz upornost, inovativnost i predan rad, možete ostvariti svoje snove i doprinijeti razvoju zajednice na različite načine.”

J.Š.

Provjerite slična mjesta

Spajić danas o kapeli na Lovćenu, odnosima sa Hrvatskom, Evropi sad 2, kripto valutama…

Predsjednik Vlade Milojko Spajić će danas od 14 časova  odgovarati na poslanička pitanja u Skupštini Crne Gore …