Prihod Luke Bar 16 miliona eura, pretovar dva miliona tona

Luka Bar proslavila je 118 godina postojanja i rada, a uspješno prošlogodišnje poslovanje se, prema riječima njenih predstavnika, nastavilo i u prvoj polovini ove godine.

Izvršni direktor preduzeća, Ilija Pješčić, je na svečanosti povodom jubileja koja je organizovana u parku ispred upravne zgrade, saopštio da je prošla godina bila veoma uspješna, sa ostvarenim prihodom od oko 16 miliona eura i pretovarom od dva miliona tona.

Sa preliminarnim rezultatima prvih šest mjeseci ove godine su, kako je naveo, takođe zadovoljni, jer je ostvaren pretovar od oko 900 hiljada tona, prihod od približno osam miliona, kao i profit od skoro 700 hiljada eura, prenosi portal Barinfo.

– Na lučko poslovanje utiče mnogo faktora i okolnosti, čega smo svi ovdje prisutni veoma svjesni. Na mnoge od njih apsolutno nijesmo u mogućnosti da utičemo, bili oni pozitivni ili negativni. Ali, ono što možemo i moramo uvijek, jeste da budemo spremni za svaki izazov i da damo sve od sebe da kompanija funkcioniše na zdravim osnovama – poručio je Pješčić.

On je sa zvanicama podijelio očekivanja menadžmenta koja se tiču objedinjavanja dva lučka operatera – Port of Adria i Luka Bar i dodao da na tom projektu očekuje i punu podršku Vlade, kao i resornog Ministarstva.

Predsjednik Odbora direktora Luke Bar, Dušan Masoničić, izrazio je zahvalnost svim bivšim i sadašnjim radnicima, koji su radom i zalaganjem izgradili Luku Bar kakvu danas poznajemo.

Posebnu zahvalnost je uputio dobitnicima jubilarnih nagrada i novim penzionerima „koji su decenijama utkali sebe u ovu kompaniju“.

– Naša Luka je više od poslovnog subjekta – ona je prozor Crne Gore ka svijetu. Sasvim je sigurno da će se u budućnosti otvarati nove mogućnosti za nove uspjehe, kao i nove oblike saradnje, u cilju pune valorizacije logističkog pravca preko Luke Bar. Na nama je da te šanse iskoristimo, da mudro i promišljeno vodimo poslovanje, da ulažemo u lučku, infra i suprastrukturu, i u lučku mehanizaciju, kako bi se podigao stepen tehničke osposobljenosti i unaprijedio obim pretovara – rekao je Masoničić.

POBJEDA/ Bar info

Provjerite slična mjesta

Nagrađuju turiste koji koriste javni prevoz, mogu dobiti besplatnu kafu ili kartu za muzej

Danska prijestolnica Kopenhagen pokrenula je nova inicijativa kojom želi “natjerati” turiste da više koriste ekološke …