Premijer Spajić sa predsjednicom EP Mecolom: Veliki uspjeh crnogorske Vlade i Skupštine

Evropski parlament će uvijek biti uz Crnu Goru, da pruži podršku u demokratskim zamajcima kakvi su napravljeni u prethodnom periodu, istakla je predsjednica EP Roberta Mecola na sastanku sa predsjednikom Vlade Milojkom Spajićem tokom njegove posjete Briselu.

Predsjednica EP Mecola čestitala je Crnoj Gori na velikom reformskom postignuću i podvukla da je u pitanju uspjeh Vlade i Skupštine.

Tokom sastanka je konstatovano da je dobijanje završnih mjerila u oblasti vladavine prava veliki rezultat za evropski put Crne Gore.

Naglašeno je da je proces proširenja najjači geopolitički alat koji Evropska unija ima, a Mecola je istakla da će Evropski parlament biti velika podrška Crnoj Gori na svakom koraku.

Posebna pažnja posvećena je potrebi jačanja veza između Evropskog i parlamenata država kandidata, jer je to put ka snaženju demokratije i afirmisanju parlamentarne diplomatije u procesu pristupanja EU.

U tom kontekstu se razgovaralo i o ideji osnivanja regionalnog predstavništva EP na Zapadnom Balkanu. Premijer Spajić je istakao zainteresovanost Crne Gore da bude sjedište eventualnog predstavništva i prezentovao brojne argumente zašto je to dobra odluka.

Predsjednica Evropskog parlamenta najavila je posjetu Crnoj Gori i regionu.

Sastanku su prisustvovali i ministarka evropskih poslova Maida Gorčević, šef misije Crne Gore u Briselu, Petar Marković i šef kabineta predsjednika Vlade, Branko Krvavac.

Provjerite slična mjesta

Prekinuti pregovori o formiranju vlade u Francuskoj: Posvađali se oko fotelja

Novi ljevičarski savez, koji je pobijedio na parlamentarnim izborima u Francuskoj, suočava se s testom …