Martinović: Za “Lake fest” opredijeljeno 50 hiljada eura, za ”Wild Beauty Art 2024” 90 hiljada

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera (MERT) opredijelilo je 50 hiljada eura za organizaciju “Lake festa” u Nikšiću i 90 hiljada eura za “Wild Beauty Art 2024”, koji će se održati na Durmitoru u opštini Žabljak, saopštio je resorni ministar Vladimir Martinović.

Na današnjoj sjednici Vlade, naveli su iz MERT-a, na predlog Martinovića, usvojene su Informacija o organizaciji festivala „Lake Fest 2024.” s Prijedlogom ugovora i Informacija o organizaciji „Međunarodnog festivala ”Wild Beauty Art 2024” s Prijedlogom ugovora.

 Martinović je, kako je rečeno, istakao značajan uticaj oba festivala na Crnu Goru i regije u kojima se održavaju.

– Lake Fest se organizuje 13. godinu za redom u opštini Nikšić, što potvrđuje njegov tradicionalni karakter i stečeni renome. To je prepoznatljiv muzički događaj koji okuplja ljubitelje muzike iz regiona i šire, doprinosi promociji Nikšića kao kulturno-turističke destinacije, povećava turistički promet i jača lokalnu ekonomiju – rekao je Martinović.

S druge strane, dodao je, “Wild Beauty Art” festival promoviše umjetnost i kulturu u netaknutoj prirodi Crne Gore, doprinoseći ekološkoj svijesti i održivom turizmu.

– Održavanje ovog festivala u planinskim i ruralnim područjima podstiče razvoj lokalnih zajednica i privlači posjetioce iz cijelog svijeta, čime se doprinosi ekonomskom rastu i očuvanju prirodnih ljepota * istakao Martinović.

Zaključio je da oba festivala imaju ključnu ulogu u kulturnom i ekonomskom razvoju Crne Gore, pružajući platformu za umjetnike i privlačeći posjetioce, što doprinosi boljoj međunarodnoj prepoznatljivosti zemlje.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Nagrađuju turiste koji koriste javni prevoz, mogu dobiti besplatnu kafu ili kartu za muzej

Danska prijestolnica Kopenhagen pokrenula je nova inicijativa kojom želi “natjerati” turiste da više koriste ekološke …