Prvi međunarodni turnir mini basketa u Crnoj Gori: Istorijski trenutak za crnogorsku košarku

Podgorica, 27. jun 2024. – U organizaciji Košarkaškog saveza Crne Gore (KSCG) i KK Morača, danas je svečano otvoren Prvi međunarodni turnir mini basketa u istoriji crnogorske košarke. Ovaj događaj, koji okuplja mlade košarkaške nade iz zemlje i inostranstva, označava vrhunac dvogodišnjeg predanog rada i neiscrpne strasti prema košarci.

Maja Milutinović, komesar takmičenja mini basketa i lige mladih južne regije, izrazila je zahvalnost svima koji su doprinijeli organizaciji ovog turnira. “Protekle dvije sezone KSCG je organizovao 55 turnira mini basketa, sve je vodilo ka ovom prvom međunarodnom turniru koji vidimo kao kulminaciju našeg rada. Htjeli bismo da se zahvalimo predsjedniku i treneru KK Morača, Krstu Vukadinoviću, na ideji i realizaciji”, izjavila je Milutinović.

Podršku organizaciji turnira pružili su Turistička organizacija Podgorice, Glavni grad Podgorica, Ministarstvo sporta i mladih, Crnogorski Olimpijski komitet, kao i brojni sponzori. Milutinović je izrazila nadu da će njihova podrška nastaviti godinama koje dolaze, omogućavajući da turnir postane tradicionalni događaj na evropskoj košarkaškoj sceni.

Turnir je okupio veliki broj timova, čiji su se igrači istakli svojom posvećenošću, napornim radom i strašću prema igri. “Vaš sportski duh i takmičarski žar postavljaju izuzetan primjer, i neizmjerno smo zahvalni za vaše učešće. Vi činite ovaj događaj više od takmičenja; vi ga činite proslavom talenta, upornosti i zajedništva”, dodala je Milutinović.

Posebnu zahvalnost Milutinović je uputila sponzorima i partnerima, ističući da je njihova nepokolebljiva podrška i velikodušne donacije temelj ovog turnira. “Vaša vjera u ovaj događaj i vaša posvećenost podsticanju sporta i zajedničkog duha omogućili su nam da stvorimo iskustvo koje odjekuje kod svih uključenih”, rekla je.

Gledajući unaprijed, organizatori planiraju da turnir učine još većim i boljim u narednim godinama, uključujući više timova, poboljšavajući iskustvo gledalaca i uvodeći nove elemente koji će podići turnir na nove visine. “Naša vizija je da stvorimo događaj koji ne samo da pokazuje izuzetne talente, već i zbližava zajednice, podstičući duh jedinstva i radosti”, zaključila je Milutinović.

Pozivajući sve prisutne da budu deo ovog uzbudljivog događaja, Milutinović je istakla važnost prisustva i podrške publike, koja ovaj turnir čini zaista posebnim. Tokom turnira planirano je mnogo uzbudljivih utakmica, a svi ljubitelji košarke pozvani su da uživaju u svakom trenutku ovog istorijskog događaja.

Provjerite slična mjesta

Sastanak CBCG i Jedinstvenog odbora za sanaciju kreditnih institucija

Guvernerka Centralne banke Crne Gore dr Irena Radović sastala se danas sa stalnim članom Odbora …