Potpisan Sporazum o saradnji između Ministarstva finansija Crne Gore i Crnogorske akademije nauka i umjetnosti

„Unaprjeđenjem komunikacije i saradnje, kao i zajedničkim aktivnostima, značajnije se utiče na ostvarivanje uloge i ciljeva državnih organa, organizacija i ustanova, i time doprinosi ukupnom napretku Crne Gore“, poručeno je prilikom potpisivanja Sporazuma o saradnji između Ministarstva finansija i Crnogorske akademije nauka i umjetnosti.
Sporazum su u Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti potpisali ministar finansija u Vladi Crne Gore, Novica Vuković i predsjednik CANU, akademik Dragan K. Vukčević.
Navedenim Sporazumom utvrđen je zajednički interes za saradnju koja se odnosi na:

  • unaprjeđenje znanja i naučnoistraživačkih i razvojnih kapaciteta Crne Gore;
  • rad na Leksikonu finansija i bankarstva i drugim leksikografskim i enciklopedijskim projektima, kao i publikacijama u oblasti finansija i bankarstva;
  • održavanje zajedničkih tematskih skupova, okruglih stolova i tribina o pitanjima od značaja za razvoj Crne Gore;
  • promociju zajednički objavljenih publikacija, organizaciju izložbi i drugih aktivnosti kojima se ostvaruju djelatnost i ciljevi potpisnika Sporazuma.
    Kako je saopšteno, potpisivanje Sporazuma predstavlja potvrdu dugogodišnje kvalitetne i primjerne saradnje između ove dvije institucije.
    Zajednički je zaključeno da će sporazum dodatno osnažiti zajedničke napore na unaprjeđenju naučnih i istraživačkih kapaciteta, doprinoseći daljem razvoju obrazovnog sistema i crnogorskog društva u cjelini.

Provjerite slična mjesta

PES: Vlada će imati skoro dvotrećinsku podršku, naša zemlja na pragu istorijskog pomirenja

Pokret Evropa sad je na sjednici Glavnog odbora donio jednoglasnu odluku za proširenje 44. Vlade, …