Abazović: U 2023. ostvareno 1.437 milijardi eura prihoda od turizma, rekordna je prošla a ne 2019. godina

Iako je nova Vlada do sada uspješno izbjegavala da izađe javno sa podacima, sada je zvanično stigla potvrda onoga što smo stalno najavljivali, a to je da je prošla sezona bila najbolja kada je riječ o turističkom prometu u istoriji Crne Gore, kazao je predsjednik Građanskog pokreta URA dr Dritan Abazović.

On je dodao da je u 2023. godini ostvareno ukupno 1.437 milijardi eura od turizma, što je za nekih 400 miliona više u odnosu na, do sada, najbolju sezonu iz 2019. godine kada je prihodovana jedna milijarda.

Abazović je istakao da u cilju tačnog informisanja javnosti, kao i izbjegavanja manipulacije brojkama koje su, na žalost, postale svojstvene novoj izvršnoj vlasti, treba reći da od sada poređenja za sektor turizma treba raditi u odnosu na 2023. godinu jer je ona rekordna, a ne u odnosu na 2019. koja je do sada služila kao reper.

– Tako je, na primjer, u prvom kvartalu ove godine, Crna Gora od turizma prihodovala 81 milion eura, što je za 24 miliona eura manje u odnosu na prvi kvartal rekordne 2023. godine kada je prihod iznosio 105 miliona – naznačio je Abazović navodeći da pad ne čudi ako znamo da zimska sezona nije ni postojala.

Ipak, nadamo se da će glavna sezona opravdati očekivanja i time popraviti ukupni godišnji skor. Ponosan sam na sve turističke poslenike širom naše države, koji su zajedno sa Vladom koju sam vodio, lokalnim upravama i brojnim entuzijastima iz ove oblasti, dali doprinos da Crna Gora postavi novi rekord – naznačio je Abazović zaključujući da se treba takmičiti u dobru i na kraju godine uporediti rezultate, a da do tada svim posjetiocima koji izaberu da svoje odmore provedu u Crnoj Gori, želi dobodošlicu u najljepšu zemlju svijeta!

Dan

Provjerite slična mjesta

ANALITIČAR: Ključni izazov spriječiti rast cijena, Vlada ima strategiju

Ekonomski analitičar Oleg Filipović kazao je, za Portal RTCG da će kroz najavljene mjere u …