Protest radnika Montekarga: Traže ostavke menadžmenta

Dio radnika Montekarga jutros je održalo protest ispred upravne zgrade Željeznice Crne Gore sa zahtjevom da predsjednik Odbora direktora Miroslav Brajović i izvršna direktorica Dušanka Dragojević podnesu ostavke.

Glavni razlog za traženje ostavki je to što Montekargo poslednji mjesec ne obavlja svoju djelatnost – prevoz robe, pa su zaposleni zabrinuti da kompanija neće imati novca da ispalti zarade.

I dok su radnici iznijeli stav da se menadžmen za svoju nesposobnost krivi zastoj rada Boksita, posljedice rata u Ukrajini, kao pojavu “Kombinovanog preboza”, prve privatne kompanije za željeznički prevoz robe koja u Crnoj Gori ima licencu za rad na našem tržištu od prošle godine.

Brajović je saopštio da je mendžent Montekarga sa predstavnicima sindikata u petak iznio problem kompanije u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva, gdje je, kako je on rekao donijeta odluka da se Montekargu ostavi tri do šest mjeseci da se konsoliduje transport roba koje su nestale sa tržišta “iz ovog i iz onog razloga”.

Takođe, i da kompanija ne radi narednih mjeseci, radnici će imati zagarantovane plate za naredna tri mjeseca – rekao je predsjednik Odbora direrktora.

Dragojević je saopštila da je Montekargo zbog štrajka bivših radnika Boksita u aprilu izgubio 56.400 eura, a junu do sada preko 200.000 eura. Ona je rekla da je oko svije hiljaade radnika u Crnoj Gori ugroženo zbog obustave rada Boksita, sa čime je upoznata Vlada.

Dio okupljenig radnika je pokazao otvorerno nepovjerenje prema tvrdnjama Brajovića i Dragojević.

Većina je iskazala glasno zahtjev da je menadžent dužan da obezbjedi da kompanija radi.

DAN

Provjerite slična mjesta

Sastanak CBCG i Jedinstvenog odbora za sanaciju kreditnih institucija

Guvernerka Centralne banke Crne Gore dr Irena Radović sastala se danas sa stalnim članom Odbora …