markovic

Marković: Budućnost ne vidimo onako kako je vidi DPS, ja i Đukanović drugačije gledamo na potrebe Crne Gore

-Otvoreni smo za sve ljude koji nijesu prepoznali na poslednjjim izborima ponudu kojoj bi poklonili svoje povjerenje. Smatram da je takvih mnogo, rekao je Marković.

On je kazao da će partija iskazati potrebu za dijalogom tamo gdje se ne slažu.

-Ja sam izašao iz DPS-a, sa snažnim sjećanjem na 30 godina moje pripadnosti toj partiji. Iz današnje perspektive na taj period možemo gledati različito i suditi na različite načine, ali kratko, prisjećam se dana kada smo obezbjedili Crnoj Gori mir i stabilnost dok se u okruženju ginulo i ratovalo. Obezbijedili smo državi mir i sigurnost, ali i mjesto za desetine hiljada izbjeglica. Doprinio sam da Crna Gora bude zemlja mira, naveo je.

Kako je kazao, oni budućnost ne vidie onako kako vidi danas DPS sa novim rukovodstvom..

-Greške DPS-a su bile česte i ponavljale se, zato je i otišao u opoziciju. Moja pripadnost toj partiji je veliko iskustvo koje mi kaže da se treba okrenuti okruženje, vidjeti kako okruženje živi i šta su problemi. DPS se bavio strateškim stvarima, nezavisnost, NATO, EU…Uređivali smo kuću a nijesmo dvorište. Što se tiče koalicija, stojimo sa obje noge na zemlji. Nećemo reći sarađivaćemo sa ovom ili onom strankom. Građani treba da nam vjeruju, i ako budu vjerovali mi ćemo biti parlamentarna stranka. Tada ćemo sarađivati sa svima koji Crnu Goru vide kao zemlju stabilnosti, mogućnosti, razlika koje nas vode ka napretku. Zato sam ovdje a ne u DPS-u, zaključio je.

Dodaje da je sa bivšim predsjednikom Milom Đukanovićem sarađivao profesionalno na visokom nivou.

-Sa njim se nisam vidio neko vrijeme, ja i on drugačije gledamo na ono što je potrebno Crnoj Gori u ovom trenutku i na to kako treba da ide naprijed u budućnosti, istakao je.

Govoreći o ekonomiji, Marković smatra da su stabilnost i sigurnost ključni.

-To podrazumjeva otvorene insitucije koje brzo riješavaju zahtijeve. Ove četiri godine sam bio po strani i ne mogu da vjerujem da danas u Crnoj Gori nema nijednog ozbiljnog investitora. Regionalni kontekst je razočaravajući. Crna Gora svakodnevno dobija neku protestnu notu. Država je danas postala regionalni izazov i mi želimo da promjenimo to stanje, rekao je.

Marković kaže da će SEP ponuditi drugačiju političku perspektivu.

Kako je kazao, Crna Gora nije izolovano ostrvo imuno na globalne probleme.

-Evropska stabilnost je ozbiljno ugrožena a Crna Gora više nego ikada treba stabilnost i sigurnost u vođenju vanjske politike, istakao je.

Marković je kazao da ne smatra da je Crnoj Gori potrebno pomirenje onako kako to govore akteri vlasti.

-Oni ciljaju razlike koje nas drže u nestabilnosti. U savremenom društvu razlike se podrazumjevaju i ne predstavljaju barijeru, istakao je lider SEP-a.

Sanja Damjanović, bivša ministarka nauka, danas članica partije Duška Markovića, kazala je, obraćajući se iz CERN-a, da se raduje osnivanju stranke.

Kazala je da vjeruje u uspjeh stranke i navela da je tokom rada 41. Vlade imala odličnu saradnju sa tadašnjim premijerom Markovićem.

-Sinonim rada te vlade bio je progres, a Duško i ja smo djelovali kao državni preduzetnici. Duško je bio sjajan menadžer, koji je od prvog dana vjerovao da su investicije u nauku, motor razvoja zemlje – poručila je ona.

Na osnivanju SEP-a govorili su i drugi članovi inicijalnog odbora među kojima su bili Mira Lakčević, Admir Mustajbašić, Vlastimir Ristić i Nikola Pavlićević.

POBJEDA

Provjerite slična mjesta

Bivši radnici “Vektra Boke” organizuje protestni skup 15. jula

NVO Udruženje radnika “Vektra Boka” organuzuje protestni skup u ponedjeljak, 15. jula, u 19 sati, …