SDT podnio optužnicu protiv Igora Božovića zbog šverca 743 kg kokaina

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podnijelo je optužnicu zbog šverca 743 kilograma kokaina protiv pripadnika organizovane kriminalne grupe “kavački klan” Igora Božovića.

Njega terete za stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u saučesništvu.

Droga je otkrivena i oduzeta u avgustu 2020. godine, u holandskoj luci Roterdam.

“Prethodno je, zbog istog događaja, u decembru prošle godine, Specijalno državno tužilaštvo, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih R.Z., D.K., M.V. i S.K., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, koja je potvrđena od strane suda i stupila je na pravnu snagu. Zbog toga je, u podignutoj optužnici, predloženo da se spoje krivični postupci protiv okrivljenih, radi sprovođenja jedinstvenog postupka i donošenja jedne presude”, saopštio je specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Tom optužnicom u decembru prošle godine su obuhvaćeni Radoje Zvicer, Dragan Knežević, Milan Vujotić i Slobodan Kašćelan.

VIJESTI

Provjerite slična mjesta

Predstavnik Ministarstva javne uprave, Jovan Kljajić, dobitnik prestižne IVLP Impact Award nagrade za 2024. godinu

Sa ponosom objavljujemo da je predstavnik Ministarstva javne uprave, Jovan Kljajić, dobitnik prestižne IVLP Impact …